Evan McGregor a Trainspotting előtt is szerepelt sikerfilmekben, de ez hozta meg számára az igazi népszerűséget. Az egész világon kultuszfilm lett, nem hiába készítettek belőle második részt.

Soha nem tervezett mást Ewan McGregor, mindig is színész szeretett volna lenni. Elsőre felvételt is nyert a londoni Guildhall School of Music and Drama iskolába, ahol nem akárkinek a szobatársa volt, Jude Law-val osztotta meg a mindennapjait. A filmvásznon először Robin Williams oldalán tűnt fel, az Ember a talpán című filmben.

Ewan McGregor és társai az első Trainspotting idejénForrás: Budapest Film

Ezt követte a Sekély sírhant, majd a Párnakönyvben erotikus jelenetet is vállalt. Ezután következett az igazi sikerfilm, mégpedig a Tarinspotting. Ewan McGregor 15 kilót fogyott a szerep kedvéért, de megérte, az egész világon kultuszfilmmé vált ugyanis az alkotás, aminek nemrég készítették el a második részét. Sokat kellett várni a film folytatására, a rendező és Ewan McGregor ugyanis összevesztek az első rész után. A színész játszotta Danny Boyle első három mozifilmjének főszerepét, a negyediket viszont Leonardo DiCapriónak adta a rendező. Ezért haragudott meg Ewan McGregor Danny Boyle-ra, de mára természetesen kibékültek. A színész karrierjére mindenesetre nagyon jó hatással volt a kábítószerfüggő fiú életéről szóló film, ugyanis ezután jobbnál jobb szerepeket kapott. A Csillagok háborújában ő volt Obi-Wan Kenobi, de szerepelt a Moulin Rouge című filmben is.

19 érdekesség a T2 Trainspottingról
Tudtad, hogy az első munkacíme Pornó volt? Hogy miért nem dolgozott együtt két évtizedig a főszereplője és a rendezője? Hogy melyik szereplőnek ment el a hangja a forgatáson? 21 esztendő után folytatás készült a kilencvenes évek egyik legnevezetesebb kultfilmjéhez, mi pedig utánanéztünk, mi minden érdekesség tudható a T2 Trainspottingról.