Életének 80. évében elhunyt a magyar rádiós, Berta Béla

Berta Béla halál rádió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A többi között nívódíjjal és Rózsa Ferenc-díjjal is kitüntették alapos, precíz munkájáért Berta Béla rádiós újságírót, aki életének 80. évében elhunyt.

Alázatos és precíz rádiós volt Berta Béla, aki mindig nagy szakmai felkészültséggel végezte a munkáját. Többször jutalmazták nívódíjjal, emellett 1979-ben Rózsa Ferenc-díjjal, 1986-ban SZOT-díjjal, 1996-ban Táncsics Mihály-díjjal ismerték el. Berta Béla 1937-ben Cigándon született tizenegy testvér közül a negyedikként.

Elhunyt Berta Béla rádiós újságíró Forrás: Thinkstock

A középiskoláját Sátoraljaújhelyen végezte, főiskolára viszont már Debrecenben járt. Agrármérnöki diplomát szerzett, de szinte azonnal beszippantotta a rádiózás. A Magyar Rádió szolnoki stúdiójának szerkesztő riportere lett. A '60-as évek elején Budapestre került, a Falurádió szerkesztőségének tagja lett. Az általa alapított Kertbarátok műsora című rádióadásból Bálint Györggyel közösen könyvet írt.

Berta Béla összesen negyven évet töltött aktívan a rádiós szakmában,

a Falurádió rovatvezetőjeként ment nyugdíjba, de még évekig dolgozott külsősként a szerkesztőségnek. Halálának hírét családja közölte az MTI-vel. A többször is kitüntetett rádiós életének 80. évében távozott az élők sorából.

Gyász! Elhunyt a híres színész-komikus, Don Rickleshttp://www.life.hu/kult/20170406-don-rickles-elhunyt.htmlMeghalt Don Rickles, a legendás amerikai színész-komikus. 90 éves volt, veseelégtelenség miatt hunyt el. Kult--Visszatér Magyarországra Marcellina - Jó ügy mellett áll kihttp://www.life.hu/kult/20170406-visszater-magyarorszagra-marcellina-koncertjeivel-a-vakokat-segiti.htmlMarcellina a '80-as, '90-es évek sikeres énekesnője volt. Bejárta a világot, és most hazatér, hogy újra Magyarországon alkosson, és számára személyes jellegű, egyben nagyon fontos társadalmi szerepvállalásként indít jótékonysági koncertsorozatot „FEHÉR ÉJSZAKA" címmel. KultOrigoEzek a legszebb magyar szerelmes filmekhttp://www.life.hu/kult/20170403-legszebb-magyar-szerelmesfilmek.htmlEnyedi Ildikó Arany Medve-díjjal kitüntetett különleges szerelmes filmje, a Testről és lélekről jelenleg is fut a hazai mozikban - és kiváló apropót szolgáltatott számunkra ahhoz, hogy listára gyűjtsük a neves elődeit, azaz a legfontosabbnak tartott és kedvenc hazai romantikus mozijainkat. KultOrigoProgramajánló: április 6-13.http://www.life.hu/kult/20170404-programajanlo-aprilis-6-13ig.htmlEz a hétvége nem szűkölködik a programlehetőségekben. És kiváltképp azok fogják a legjobban érezni magukat, akik szeretik a finom falatokat és a mennyei italokat. Kult--Kedvenc papjaink a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170403-kedvenc-papjaink-a-filmekben.htmlMár látható a mozikban Martin Scorsese nagyszabású új rendezése, a Némaság, amely Japánban tevékenykedő 17. századi hittérítőkről mesél – és amelynek kapcsán most listára gyűjtöttük a kedvenc filmhős egyházi személyeinket, papjainkat és szerzeteseinket. KultThinkstockTejet és vért fogyasztanak a törzs férfi tagjai: fotók! (18+)http://www.life.hu/kult/20170331-egy-bennszulott-torzsi-verseny-miatt-isznak-vert-es-tejet-a-ferfiak.htmlBizonyos kulturális, vallási különbségeket európai emberként is el lehet fogadni, de ez már több mint elképesztő! Vért és tejet isznak 6 hónapig a bennszülött férfiak. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.