Bódi Lászlónak nem foglalkozása volt a zenélés, hanem ő maga volt a zene. Már egészen fiatalon elkezdett dalszövegetek írni, ismert zenészként sem csak az együttesének szerzett kiváló számokat, hanem több magyar előadónak is. Bódi Lászlótól, ismertebb nevén Cipőtől fájdalmasan korán kellett elbúcsúznia a rajongóknak és szeretteinek: 47 évesen hunyt el.

A sport és a zene egyaránt érdekelte fiatalon Bódi Lászlót, mégis a zene mellett döntött. Saját elmondása szerint a a Beatles együttes Egy nehéz nap éjszakája című zenés filmjének hatására határozott így, aminek később rengeteg rajongója örülhetett. Cipő ugyanis a zenének élt, az egyik legsikeresebb magyar zenekar alapítójaként számos szívhez szóló, és igaz dallal ajándékozta meg a közönségét.

Számos szívhez szóló, és igaz dallal ajándékozta meg a közönségétForrás: M1

Az 1990-ben megalapított Rebublicot mindenki ismerte, és olyan embert sem találni, aki ne szerette volna. Szinte rögtön népszerűek lettek, dalaikban mindenki találhatott valamit, ami megérinti. Cipő összesen 241 számot írt a Republicnak, de az együttes mellett számos hazai előadónak szerzett dalokat, többek között Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is. Egy ország izgult érte, amikor súlyos állapotban kórházba került, de sajnos hiába szorítottak oly' sokan a felépüléséért. Bódi László 2013. március 11-én hajnalban, Budapesten, életének negyvennyolcadik évében mégis elhunyt.