Elhunyt Victor Lanoux francia komikus színész, a Sógorok, sógornők sztárja

komikus Victor Lanoux
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Victor Lanoux francia komikus színész, az Oscar-jelölt Sógorok, sógornők, az Agyő, haver és a Sokat akar a szarka című francia filmek sztárja.

A 80 esztendős színészt a közelmúltban agyvérzés miatt szállították a helyi kórházba, ahol kómába esett, és csütörtökön elhunyt. Az egészsége egy évtizeddel ezelőtt romlott meg, amikor egy orvosi műhiba miatt egy időre megbénult.

Francois Hollande francia elnök a nyilatkozatában olyan "nagy művészként" méltatta, akit szerettek a franciák. A kulturális miniszter, Audrey Azoulay pedig azt hangsúlyozta, hogy "a háború utáni Franciaországban a vitalitást testesítette meg, és a mozi varázslatát, amely lehetővé tette, hogy egy Simcákat fényező munkásból néhány év alatt sok francia kedves színésze legyen".

Victor Lanoux az 1981-es Une sale affaire című filmben Forrás: Union Generale Cinematographique


Pályafutását Lanoux a hatvanas évek elején kezdte a televízióban. Egyik legnépszerűbb szerepét, Louis Romant is a Luis la Brocante című, 1988-tól 2014-ig futó tévésorozat 44 epizódjában játszotta. A hatvanas-hetvenes években a filmvásznon is megkedvelte a közönség. Alain Delonnal és Jean Gabinnel játszott a Két férfi a városban című krimiben, az Agyő, haver című krimiben pedig Lino Ventura volt a partnere. Számos vígjátékban is szerepelt: játszott az Európai vakáció-ban Chevy Chase-zel, a Sokat akar a szarká-ban Claude Brasseurrel és az Olajralépés-ben Pierre Richard-ral. Utolsó filmszerepét A nap királynője című vígjátékban alakította 2001-ben. 2006 és 2016 között a Commissaire Laviolette című bűnügyi tévésorozatban szerepelt.

"Ugyanaz a mottóm, amellyel a pályámat kezdtem: a szakmámból akarok élni, szeretem a színházat, a mozit, a televíziót, és nagyszerű, hogy évente 7-8 millió ember láthat" - mondta tíz éve egy interjújában.

Meggyalázták Romy Schneider sírjáthttp://www.life.hu/kult/20170502-romy-schneider-sirjat-meggyalaztak.htmlMicsoda borzalmas tettek elkövetésére képesek egyesek! Sokkoló, ami Romy Schneider sírjával történt. KultAFPTeherautó helyett biciklivel szállítanak Sanghajban: Fotók!http://www.life.hu/kult/20170504-fotosorozat-a-sanghaji-biciklis-szallitokrol.htmlElképesztő fotósorozat látott napvilágot Sanghajban élő futárokról, akik a fizika törvényeit meghazudtolóan fuvarozzák a nehezebbnél nehezebb szállítmányokat. KultOrigoDolly Plusssz néven folytatja tovább Dollyhttp://www.life.hu/kult/20170503-dolly-plusssz-neven-folytatja-uj-csapataval-dolly.htmlA show megy tovább! KultA legsúlyosabb válások a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170502-hazastarsi-iszony-a-legsulyosabb-valasok-a-filmvasznon.htmlEgy házasságnak véget vetni sosem egyszerű dolog, és ezt filmen feldolgozni nem könnyű feladat — mégis nagyon sokféle emlékezetes megoldás született a mozivásznon a drámaitól a viccesen át a kegyetlenig. A frissen mozikba került Rég nem szerelem kapcsán a legemlékezetesebb filmes válásokat gyűjtöttük össze. Kult--Ma ünnepelné 52. születésnapját Bódi László, Cipő!http://www.life.hu/kult/20170503-ma-unnepelne-szuletesnapjat-a-republic-frontembere-cipo.htmlBódi Lászlónak nem foglalkozása volt a zenélés, hanem ő maga volt a zene. Már egészen fiatalon elkezdett dalszövegetek írni, ismert zenészként sem csak az együttesének szerzett kiváló számokat, hanem több magyar előadónak is. Bódi Lászlótól, ismertebb nevén Cipőtől fájdalmasan korán kellett elbúcsúznia a rajongóknak és szeretteinek: 47 évesen hunyt el. Kult--Mi az, ami ha eltűnne a föld színéről, a leginkább hiányozna neked?http://www.life.hu/kult/20170502-ha-eltunne-a-fold-szinerol-a-leginkabb-hianyozna.htmlMi az, ami ha eltűnne a föld színéről, a leginkább hiányozna neked? KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.