A Szomszédok az egyik legkedveltebb és legismertebb sorozat volt, több mint tíz éven keresztül sugározta a Magyar Televízió. Május 7-én lesz 30 éve, hogy leadták az első részét.

A Szomszédok Magyarország legikonikusabb sorozata. A történet egy panelházban élők mindennapjait követi nyomon, az apró vagy annál nagyobb gondjaikkal. A sorozat legtöbb jelenetét Gazdagréten vették fel, de nem mindet. Etus lakása a Gazdagréttől északra lévő Sasad városrészben volt, de sajnos az eredeti épület már nincs meg. A sorozat befejezését követően ezt eladták és másik házat építettek a helyére, így ez a helyszín már nem létezik. Még a lakók is sajnálták, amikor az alkotók kiköltöztek, hiszen évtizedeken keresztül volt szerves része az épületnek a forgatás.

A Szomszédok Magyarország legikonikusabb sorozataForrás: Youtube

Összesen 331 epizód készült a Szomszédokból, és szinte minden egyes részben csütörtök volt, ezt többször is kijelentik a szereplők. A szappanoperát a készítők ugyanis eredetileg csütörtöki sugárzásra szánták, tulajdonképpen a szereplők minden második csütörtöki napját követhetjük benne figyelemmel, némely esetben szerda esti, vagy péntek reggeli jelenetek is láthatóak.

Nézd meg a Szomszédok első részét:/1505/_gy_n201553182055