Faludy György özvegye, a 37 éves  Fanny könyvet ír az együtt eltöltött évekről. A kötetben megjelennek a költő eddig ismeretlen homoerotikus versei is. 

"A könyv a Gyurkával együtt töltött öt közös évünkről szólna, feltárva érdekességeket, barátságokat, a kapcsolatokban rejlő ellentmondásokat. Egyes emberekről, akik a barátainak tüntetik fel magukat, végre megjelentetném az igazságot, lerántanám a leplet a képmutatókról. Gyurka halála után bő tíz év elteltével már igazán jó rálátásom van ezekre a dolgokra, és megígérem, hogy nem leszek kíméletes. Azzal akarnak híressé válni, hogy engem ócsárolnak. Fájdalom, engem ez egyáltalán nem érdekel. Végül, de nem utolsósorban Gyurka eddig kiadatlan, ismeretlen, erotikus és homoerotikus verseiből is megjelenne sok-sok részlet" - mondta el a Lokálnak adott interjújában Fanny.

Faludy György a házasságuk előtt egy nála 28 évvel fiatalabb férfival, Eric Johnsonnal élt együtt. Ő ihlette ezeket a verseket.
Faludy GyörgyForrás: MTI

 

"Egyáltalán nem zavart ez a kapcsolat, Eric ugyanis egy elképesztően intelligens, szerethető ember volt. Amikor Gyurkával egymásba szerettünk, akkor sem akart nekünk rosszat, hanem elfogadta, hogy a szívnek nem lehet parancsolni" – tette hozzá az író özvegye, de mesélt a lánykérésről, az elhíresült vetkőzéséről és az együtt töltött évekről is a lapnak.