Ahogy írtunk róla, azt pletykálják, hogy Marton László molesztálási botránya nemcsak az ő karrierjének jelenti a végét, ugyanis a történtek után Eszenyi Enikőt is menesztenék a Vígszínház éléről. Arról is suttognak, hogy nem a Marton-ügy az egyetlen, ami árnyékot vet az Eszenyi-korszakra: a vezetési stílusát egyesek elviselhetetlennek írták le.

A Bors felelvenítette, hogy a tavalyi és az azt megelőző évadban egy tucatnál is több szerződéses színész mondott fel a Vígszínházban. Nem is titkolták, hogy Eszenyi zsarnoki stílusa miatt hagyták ott a teátrumot, de névvel sem akkor, sem most nem vállalják a véleményüket. Nevük elhallgatását kérve azonban megeredt a nyelvük.

"Enikő tehetséges színésznő, és voltak nagyon jó rendezései, de munkamódszere lett a megalázás, nem csoda, hogy gyakorlatilag egy egész társulatnyi színész hagyta ott. Ráadásul olyan színészek, akikre társulatot lehet építeni. Már kinevezésekor sem volt népszerű a társulatban, most még kevésbé" – mondta el a napilapnak egy idősebb színész.

Forrás: MTI/Kallos Bea

"Eszenyi egyszer nyúlfarknyi szerepet akart osztani egy idősebb színésznőre, aki messze lakik a színháztól. A színésznő jelezte, ezért nem hajlandó bejárni. Eszenyi válasza az volt, 'ha nem játszod el, kirúglak'. A színésznő pedig többé nem jött be" - idézte fel egy másikuk. 

Volt, aki arról mesélt, hogy nem csak a színészeknek kell eltűrniük Eszenyi stílusát: "kinevezésének szinte a másnapján megkövetelte, hogy a portás ne a keresztnevén üdvözölje, ahogy előtte, hanem igazgató asszonynak szólítsa".