Hamarosan kezdődik az adventi időszak, de addig is élvezzük ki november utolsó hétvégéjét, és foglalkozzunk még egy kicsit mással, mint a karácsony...

Debreceni bormustra TOP 20 2017

2017-ben immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a TOP20 seregszemle, amelyen húsz pincészet mutatja be legszebb borait. Természetesen gasztronómiai sarok is kialakításra kerül, ahol sok finomság várja a borozgató vendégeket. A mustra jellegéből fakadóan ebben az évben is szép és érdekes, kiváló minőségű – több mint 70 féle – bort kóstolhatnak meg a látogatók, akik az ismert pincészetek mellett több, eddig nem ismert, de kiváló borokat készítő borászattal is találkozhatnak.

Helyszín: Debrecen, Déri tér
Időpont: 2017. november 25.

Debreceni bormustra TOP 20 2017Forrás: Shutterstock

XI. Bánhorváti krumplis lángos fesztivál

A fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a bánhorváti lángos, a görhő, a herőce, a laksa, a farsangi fánk titkaival, miközben népzenei előadókat hallgatva elvegyülhetnek a vásári forgatagban.

Helyszín: Bánhorváti, Szabadság út
Időpont:  2017. november 25.; 13 órától

XI. Bánhorváti krumplis lángos fesztiválForrás: Shutterstock

Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

Idén tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Újbor és Sajt Fesztivál. Lehetőség nyílik megkóstolni hazánk legkiválóbb újborait és legfinomabb kézműves sajtféleségeit. Díszvendégek: Villányi Borvidék, Somogy megye, Balatoni kör. Helyszínen váltható belépő: 2900 Ft/fő.

Helyszín: Budapest, Városligeti Vajdahunyad vár Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Időpont: 2017. november 25-26.

Magyarországi újbor és sajt fesztiválForrás: ujboressajtfesztival.hu

Egri advent

Fényes, csillogó, boldogságos, dallamos, forralt boros, játékos - ilyen lesz az Eger Advent 2017-ben is. Lélegzetelállító karácsonyi díszkivilágítás a Dobó téren, az ország legszebb karácsonyfája és legszínesebb zenei programja.

Helyszín: Eger, Dobó tér
Időpont: 2017. november 26 - december 24.

Egri adventForrás: http://egeradvent.hu

Forró csokoládéban úszik a főváros

Kár is volna tagadni, a tél az ajtónkon kopogtat, és ezzel együtt a forró italok szezonja is beköszönt. A négy napig tartó Hot Chocolate Festival keretein belül az idei tél első igazi gasztroünnepén sok ezer szerencsés látogató fogyaszthatja el a 2018-ra tervezett forró csokoládé adagját. A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak, hiszen a Hot Chocolate Festivalon életkortól függetlenül biztosan megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő, finom, furcsa, gourmet, vagy csak simán meglepő folyékony csokoládékat. A fesztivál kiállítói kimondottan erre a rendezvényre alkotják meg magvas, fűszeres, gyümölcsös, édes vagy keserű különlegességeiket.

Helyszín: Budapest, WestEnd Millenium Tetőkert
Időpont: 2017. november 30 - december 1.

Hot Chocolate FestivalForrás: Shutterstock