Hosszú betegség után február 22-én, csütörtökön otthonában elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. A szanész utolsó napjairól testvére, tahi-Tóth Gábor beszélt. 

„Hogy tavaly felépült, az egy csoda volt. Mindenki megkönnyebbült, és boldog volt miatta" – mondta el a Ripostnak a színész öccse, Tahi Tóth Gábor. „Sokként ért bennünket, hogy kiújult a betegsége. Rohamosan rosszabbodott a bátyám állapota. Még a CT napján kétszer elesett, Szilvia engem hívott fel, hogy segítsek, mert egyedül nem tudja felállítani, és eltámogatni az ágyig. Heten voltunk testvérek, a legidősebb Nándi bátyám negyvenhárom éves volt, amikor elvitte az agydaganat. Ő hónapokon keresztül szenvedett. Lacinak viszont napról-napra romlott az állapota..." - tette hozzá. 

Fotó: Mudra László - Origo

 

A tavaly életmentő agyműtéten átesett Kossuth-díjas művész utolsó előadása előtt pár nappal újra látászavarra és mozgáskoordinációs problémákra panaszkodott. Felesége, Kárászy Szilvia 28-án egy CT-vizsgálat után tudta meg, hogy a színésznek kiújult az agydaganata.