Guinness Rekord rekord furcsa világrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rekordot dönteni mindig jó érzés. Elsőként meg kell találni azt, amiben kimagasló teljesítményre tehetünk szert, ezáltal képessé válhatunk az adott területen felállítani, megdönteni egy rekordot.

1. Hulahoppkarikára fel!

Annak ellenére, hogy bizonyos sportágakban fontos eszköz a hulahoppkarika, mégiscsak gyerekjátéknak van elkönyvelve. Thaiföldön az emberek egész biztosan remekül mozgatják a csípőjüket, hiszen Bankokban 4483 ember hulahoppozott egyszerre 7 teljes percen keresztül.

Bankokban 4483 ember hulahoppozott egyszerre 7 percen keresztül Forrás: Youtube

2. Kanalakkal álldogáló

A jó egyensúlyérzék az élet számtalan területén lehet hasznos. Egy grúz férfi azonban úgy döntött, kanalakat kezd el egyensúlyozni a testén. Tbilisziben, 2013-ban pedig sikerült is vele rekordot döntenie – tehát korábban már másnak is eszébe jutott ez -, Etibar Elchiyev 53 kanállal a testén került be a nagy könyvbe. Azt hiszed ez könnyű volt? Próbáld csak utána!

Etibar Elchiyev Forrás: AFP

Furcsa rekordokat tartó anyák és babáik: fotók

Ezek az édesanyák nem tervezték, hogy bekerülnek a „legek" közé. Vágyaik, álmaik vezették őket, vagy csupán a véletlen műve, hogy felkerültek erre a listára. Egy azonban közös bennük: boldogok és imádják a gyermekeiket! Nézd meg őket!

3. 1, 2, 3... feszíts!

Egy bizonyos méret felett, a bicepsz a férfiak hiúságának mérésére is alkalmassá válik. Az izmok szexisek, de van, ami már túlmegy ezen a határon. Egy egyiptomi férfi ennek az izomcsoportnak a formálását vitte el egészen a világrekordig. Musztafa Iszmáil bicepsze 78 centiméter volt 2013-ban, ezzel pedig hivatalosan is ő lett a rekorder.

Musztafa Iszmáil Forrás: Youtube

4. Ehhez aztán erős nyak kellett

Régen a fiatal arisztokrata kisasszonyok egyensúlyoztak a fejükön könyveket, a szép tartás elérése érdekében. Lehetséges, hogy ez adott ötletet John Evansnek, bár ő kissé nagyobb súlyú tárggyal próbálkozott. Egy 160 kilós autót egyensúlyozott a fején 33 másodpercig. Nem is tudjuk eldönteni, hogy maga a tény, vagy az ötlet a furább.

John Evans Forrás: headbalancer.com

5. Sírásig enni

Sokan szeretik a hagymát nyersen, bár meglehetősen csípős zöldség. Vannak azonban, akik nem csupán a szendvicsükben fogyasztják előszeretettel a frissen pucolt hagymát, hanem úgy harapják, mint egy almát. Brian Duffield is ehhez a táborhoz tartozik, és úgy döntött, összeköti a kellemest a hasznossal. Ő volt az, aki 2007-ben a világon a leggyorsabban evett meg egy nyers hagymát, másfél percen belül.

Azóta ezt már más, közel fele ennyi idő alatt is megtette, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő közben vizet is ivott, úgy pedig lényegesen könnyebbnek tűnik ennek a feladatnak az abszolválása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.