Frida Kahlo szeretői és felmenői között is akadt magyar

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas -
Frida Kahlo festészet felmenők család kiállítás szerető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kiállítás nyílik a Nemzeti Galériában Frida Kahlo festőművész képeiből. A festőnőnek rendkívül érdekes és tragikus élete volt, amiben a magyaroknak is jutott hely: egyik szeretője és felmenője is magyar volt. 

A Nemzeti Galériában nyíló Frida Kahlo kiállítás kapcsán a Bors összeszedett néhány érdekességet a világhírú festőnő életével kapcsolatban, aki többször elvetél, gyermekkorában pedig tragikus buszbalesetet szenvedett.

Frida Kahlo a XX. század egyik legmeghatározóbb női művésze volt, ám munkásságát csak halála után ismerték el igazán. A gyermekkori traumák után férjével, Diego Riverával elváltak, majd újra összeházasodtak, a férfi hűtlen volt hozzá, így Kahlo is olykor máshol kereste a boldogságot.

Frida Kahlo munkáiból Budapesten nyílik kiállítás Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Ezek között a férfiak között pedig akadt egy magyar is, mégpedig Muray Miklós fényképész és olimpiai bajnok kardvívó. De nemcsak szerelmei, hanem felmenői között is volt magyar. "Apai nagyszülei Magyarországról települtek át Németországba, apja innen érkezett Mexikóba, ahol megházasodott. Feleségétől négy lánya született, Frida volt a harmadik" - írta a Bors.

Frida Kahlo egyik lábát amputálni kellett, így élete végéig nem hagyhatta el ágyát. Kiállításának megnyitóján is ágyában jelent meg.

Meghalt Garay József színművészhttp://www.life.hu/kult/20180627-meghalt-garay-jozsef-szinmuvesz.htmlÉletének 96. évében elhunyt Garay József színművész, a Katona József Színház társulatának tagja - tudatta a színház kedden az MTI-vel. Kult--Megtalálták az áprilisban vízbe fulladt rapper, Kenny Mukendi holttestéthttp://www.life.hu/kult/20180626-megtalaltak-az-aprilisban-vizbe-fulladt-rapper-kenny-mukendi-holttestet.htmlA 22 éves angol rapper áprilisban vetette magát vízbe, Rio De Janeiro környékén, ahová azért érkezett, hogy beindítsa karrierjét. Kult--Valószínűleg öngyilkos lett Carlos Lopez Jr. televíziós színészhttp://www.life.hu/kult/20180626-valoszinuleg-ongyilkos-lett-carlos-lopez-jr-televizios-szinesz.htmlVasárnap este hunyt el Carlos Lopez Jr. 35 évesen: úgy tudni, önkezével vetett véget az életének. Kult--Jöjjenek a pasik helyett a csajok: 7 nemcserés filmfeldogozás http://www.life.hu/kult/20180625-nemcseres-filmfeldolgozasok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik az Ocean's 8 című filmet, amiben a korábbi Ocean's-trilógia emlékezetes pasicsapatának szélhámoskodásait ezúttal nők hajtják végre. Hollywoodban korábban is elő-előfordultak nemcserés feldolgozások, az utóbbi időben viszont kimondott trend lett belőle – a leghíresebb eseteket gyűjtöttük össze. KultOrigoElhunyt Richard Harrison, a Zálogcsillagok című reality típusú tévéműsor sztárjahttp://www.life.hu/kult/20180625-elhunyt-richard-harrison-a-zalogcsillagok-cimu-tevemusor-sztarja.htmlElhunyt Richard Harrison, a Zálogcsillagok című reality típusú tévéműsor sztárja.KultOrigo19 érdekesség a Jurassic World: Bukott birodalomrólhttp://www.life.hu/kult/20180620-erdekessegek-a-jurassic-world-bukott-birodalom-filmrol.htmlMár most látszik, hogy sorrendben a hatodik Jurassic-film is óriási siker lesz: láthatóan a világ mozinézői még mindig imádnak rettegni a dinoszauruszoktól. A hazai mozikban június 7-e óta látható Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.