mng2018 fesztivál kiállítás márton nap liba program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dzsessz, isteni libafalatok és lenyűgöző kiállítás – ez vár rád novemberben, ha te is úgy akarod.

Szegedi Jazz Napok

Az idei program fókuszában az európai dzsesszművészet áll, amelynek keretében a skandináv dzsessz ikonikus alakja, Arild Andersen látogat Szegedre, akinek öt évtizedes pályafutása összefonódott az ECM kiadó sikereivel. Nagy várakozás előzi meg az egyik legnépszerűbb brit dzsesszegyüttes, a Get the blessing érkezését. A szupersztár Radiohead tagjait felvonultató zenekarnak szintén ez lesz a magyarországi premierje. Ugyanez mondható el a jónevű és extravagáns lengyel–svájci–osztrák Hang Em High együttesről, amely jelenleg az európai fesztiválszíntér egyik legnépszerűbb résztvevője. Fellépésük a fesztivál egyik meglepetésének ígérkezik.

Időpont: 2018. november 9–10.
Helyszín: Szeged, Ifjúsági ház

Nagy várakozás előzi meg a népszerű brit dzsesszegyüttes, a Get the blessing érkezését Forrás: Facebook/Get the blessing

Szent Márton-napi vigasság Hollókőn

A Szent Márton Napi Vigasság ismét elhozza Hollókőre a falu védőszentjének és vendégségének ünnepét, szokásait. A rendezvény 11 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő programjai Szent Márton legendájából mutatnak be életképeket. Az ide látogatók a hollókőiek vendégei lesznek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre. Hollókő piacán libából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a vásáron találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi urasággal is. Középkori és libás játékok biztosítják a felhőtlen jókedvet, de idén is versenybe szállhatnak a belevaló legények a Hollókő Főgúnárja címért.

Időpont: 2018. november 10.
Helyszín: Hollókő, Ófalu

A vásáron találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi urasággal is Forrás: holloko.hu/Motion Photography

BabaMama Expo

Babakocsi-kalandpark, pelenkatorta-bemutató és idén először Apuka stand is várja az érdeklődőket. Az ország legnagyobb várandósoknak és kisbabás szülőknek szóló rendezvényén minden kérdésre szakértői választ kaphatunk, és közben a nagytesó sem fog unatkozni. Megnézhetjük és kipróbálhatjuk a legfrissebb babaápolással és -gondozással kapcsolatos innovációkat, de lesz 4D-s ultrahang és profi babafotózás is.

Időpont: 2018. november 16–18.
Helyszín: Budapest, Budapest Aréna

Babakocsi-kalandpark, pelenkatorta-bemutató és idén először Apuka stand is várja az érdeklődőket Forrás: Facebook/BabaMama Expo

Berekfürdői Tepertő és Pörc Fesztivál

Hetedik alkalommal várja a látogatókat a berekfürdői Tepertő Fesztivál. Reggel nyolc órakor kezdődik a sütés-főzés. A tepertős ételek versenye mellett szórakoztató színpadi produkciók és kirakodóvásár színesíti a programot. Egész napos gasztronómiai bemutató, szalonnasütés és -kóstolás, forralt bor, tea, kézműves vásár, színpadi produkciók várnak a látogatókra.

Időpont: 2018. november 17.
Helyszín: Berekfürdő, Berek tér

Hetedik alkalommal várja a látogatókat a berekfürdői Tepertő Fesztivál Forrás: Shutterstock

Kiállítás: Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete

A kiállítás a Londoni Iskola olyan kulcsfontosságú alkotóira összpontosít, mint Francis Bacon, Lucian Freud, Frank Auerbach és Leon Kossoff, kitekint azonban a tendencia előzményeire és a kortárs brit festészetre gyakorolt hatására is: bemutatja a brit figurális festészet a 20. század elejétől napjainkig ívelő történetének egyik legfontosabb szálát. A tárlatra jelentős festményeket kölcsönöznek európai és tengerentúli magángyűjtők és közgyűjtemények, és számos mű érkezik a londoni Tate Britain gyűjteményéből is.

Időpont: 2019. január 13-ig
Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Galéria

A kiállítás a Londoni Iskola kulcsfontosságú alkotóira összpontosít Forrás: AFP/Jim Watson

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.