Jennifer Aniston 50 éves: 20 érdekesség a Jóbarátok sztárjáról

érdekesség születésnap Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi a köze Kojakhez és Görögországhoz? Melyik szerepre jelentkezett eredetileg a Jóbarátokba? Mit neveztek el róla a fodrászok? Mindezt és még sok minden mást is elárulunk a ma 50 éves Jennifer Anistonról, akit az ünnepi alkalomból egy csokor róla szóló érdekességgel köszöntünk.

1. Jennifer Aniston félig görög származású: az édesapját John Anastasakisnak hívták.

2. Hogy akkor viszont Jennifernek miért más a vezetékneve? Mert még a születése előtt az édesapja Anistonra változtatta a saját nevét.

3. Ezt pedig elsősorban azért tette, mert ő is színész volt, Amerikában pedig az eredeti, kacifántos nevével nehezebb lett volna érvényesülnie a pályán.

Jennifer Aniston az édesapjával, John Anistonnal, aki szintén színész Forrás: Getty Images/Albert L. Ortega

4. Jennifer Anistonnak az édesanyja is színészként dolgozott.

5. A keresztapja pedig az a Telly Savalas volt, akit a világ leginkább Kojak felügyelőként ismer, és aki maga is görög származású.

6. Jennifer Aniston a gyerekéveinek jelentős részét Görögországban töltötte. Egészen addig, míg 9 éves korában el nem váltak a szülei: azután New Yorkban élt az anyjával.

7. Mint a színész szülők gyerekei általában, ő is már egészen korán kipróbálta magát a kamerák előtt: az első szerepét 11 évesen kapta.

8. Szintén 11 volt, amikor egy pályázat győzteseként az egyik rajzát kiállították a híres Metropolitan Művészeti Múzeumban.

9. Miután elvégezte a leghíresebb amerikai színitanodák egyikét, főként kisebb színházakban játszott, mellette pedig a megélhetés kedvéért más munkákat is vállalnia kellett: többek között telemarketinges, biciklis futár és pincérnő is volt.

Az igazi sikert a Jóbarátok hozta meg neki Forrás: NBC

10. 1993-ban változott nagyot az élete: elment egy új tévéshow, a Jóbarátok szereplőválogatására. Eredetileg Monica szerepére akarták meghallgatni, de ő ragaszkodott hozzá, hogy Rachel jobban menne neki, és ez be is bizonyosodott.

11. A Jóbarátok óriási sikere nyomán a karaktere divatot is teremtett: a jellegzetes hajviselete például olyan kelendővé vált a fodrászatokban, hogy már csak The Rachel néven emlegették.

12. Ezek után talán nem meglepő, hogy Aniston a Jóbarátokkal keresett rengeteg pénzt (a sorozat vége felé már 1 millió dollár felett kerestek a főszereplők epizódonként) többek között egy hajápolási termékeket gyártó cégbe fektette.

13. 2012 óta saját csillaga van a Hírességek Sétányán.

2012 óta saját csillaga van a Hírességek Sétányán Forrás: Getty Images/Albert L. Ortega

14. 164 cm magas.

15. Azon kevés híresség egyike, aki sikeres csatát vívott a bulvárújságírókkal: 2003-ban 550 000 dollár kártérítést kapott a róla készített topless paparazzo-fotók miatt.

16. A párkapcsolatai rendszerint szakmabeliekhez fűzték: 1990 és 1994 között a New York-i színpadi színész Daniel McDonalddal élt együtt, 1995-től a televíziós színész Tate Donovannel, akivel el is jegyezték egymást, de házasság nem lett belőle. Brad Pitt-tel viszont igen: 5 évig tartott a frigy, ami alatt igazi hollywoodi álompárként tekintett rájuk a világ. Később Vince Vaughn és Gerard Butler is felkerült a listájára, 2011 óta pedig a színész-forgatókönyvíró-rendező Justin Theroux-val alkotnak párt.

17. Brad Pitt feleségeként a nevét is megváltoztatta Jennifer Pittre, noha színészként az Anistont használta továbbra is. A válás után pedig hivatalosan is újra Aniston lett.

Brad Pitt feleségeként a nevét is megváltoztatta Jennifer Pittre Forrás: WireImage/Tony Barson Archive

18. Noha a Jóbarátok befejezése óta komoly mozis karriert is ki tudott építeni, komolyabb színészi díjakra szinte csak Rachel szerepéért jelölték: összesen két Golden Globe-ra és hat Emmyre (utóbbiból egyet meg is nyert). Az egyetlen kivételt a Boldogság bármi áron című, 2014-es film jelentette, amelyben Aniston smink nélkül játszott el egy állandó fájdalommal együtt élni kénytelen nőt, és ezt az alakítását a díjkiosztókon is elismerték.

19. Egyetlen fóbiája van: nagyon fél a repüléstől.

20. Karrierje legnagyobb gázsiját a Családi üzelmek című filmmel szakította, ahol az alaphonoráriuma mellett a film nyereségéből is részesedést kapott, ez pedig a végére 26 millió dollárt hozott a konyhájára.

Videóklipben szerepel Kasza Tibi kislányahttp://www.life.hu/csalad/20190214-videoklipben-szerepel-kasza-tibi-kislanya-amit-kasza-tibi-rendezett-thaifoldon.htmlKözel egy évtizednyi kihagyás után Kasza Tibi ismét a zeneiparban... CsaládOrigoGólyahír: megszületett a Viszkis kislányahttp://www.life.hu/csalad/20190212-megszuletett-a-viszkis-kislanya.htmlKedden délután megszületett Ambrus Attila, a Viszkis kislánya. Szívből gratulálunk a kicsihez! Család--Jobb ember leszek: a szeretlek szó elsöprő erejehttp://www.life.hu/csalad/20190131-jobb-ember-leszek-lezaro-cikk-szeretlek-januar.htmlValójában nem is annyira könnyű kimondani valakinek: „szeretlek", mint amennyire ezt gondoltam akkor, amikor belevágtam a Life.hu Jobb ember leszek elnevezésű kampányának januári kihívásába. Talán a legnagyobb bátorság akkor kellett hozzá, amikor tudtam: ez az egyetlen szó – térben és időben egyszerre, tűpontosan elhelyezve – milyen érzelmi hullámokat korbácsolhat fel... De lássuk az elejétől... Család--Randevú gyerekkel a zsebben – Egyedülálló anyák és a társkeresés http://www.life.hu/csalad/20190214-randevu-gyerekkel-a-zsebben-egyedulallo-anyak-es-a-tarskereses.htmlA társkeresés és a randizás senkinek sem egyszerű. Az emberek gyorsan vonnak le messzemenő következtetéseket a másikról, így sokszor nem jut lehetőség arra, hogy jobban megismerhessék egymást. Ráadásul sok dolognak kell ahhoz klappolnia, hogy két ember el tudja képzelni a közös jövőjét. Főleg akkor, ha egyedülálló anyaként kell szembenézni a párkeresés nehézségeivel. CsaládOrigoMegszületett a szegedi Joób család 10. gyermekehttp://www.life.hu/csalad/20190218-megszuletett-a-szegedi-joob-csalad-10-gyermeke.htmlTizennégy év alatt 10 gyermek született egy szegedi családban. Joób Márton sportoló és felesége, Joób Dóra mérföldkőnek érzi a két napja született 10. gyermeket, ám nem gondolják, hogy megállnak ennél a számnál. Család--Így teltek Rubint Réka édesapjának utolsó órái: szívszorító sorokhttp://www.life.hu/csalad/20190217-igy-teltek-rubint-reka-edesapjanak-utolso-orai.htmlAhogyan megírtuk, pénteken, hosszú betegeskedés után elhunyt Rubint Réka imádott édesapja. Réka egy Facebook-posztban elmondta, hogyan búcsúztak egymástól, és hogy a férfi mit kért Norbitól. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.