Programajánló március első hétvégéjére

színház fesztivál március program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a március, az első tavaszi hétvégét érdemes lesz a négy falon kívül tölteni. Mutatjuk a legjobb programokat erre a hétvégére. 

Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

Egy 1901-ből származó újságszenzáció az alapja Mikszáth híres regényének. A humorból kibomló szatíra mellett idilli társadalom- és zsánerrajz, számtalan magyar archetípus, romantikus cselekményszövés, tiszteletet parancsoló életbölcsesség, szikrázó szerelmek és békebeli miliő elevenedik meg.

Időpont: 2019 márciusától folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

Egy 1901-ből származó újságszenzáció az alapja Mikszáth híres regényének Forrás: Újszínház

Hóvirág ünnepe az Alcsúti Arborétumban

Csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik kora tavasszal ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik az egyedi látványosságot nyújtó hóvirágok nyílását és a káprázatos hóvirágmezőt. A mediterrán hóvirágmező az arborétumban több mint 2 és fél hektáron terül el. A kora tavasszal nyíló hóvirágok között 7 hóvirágfaj 24 fajtája tekinthető meg Magyarország legeredetibb angolparkjában. Belépőjegy: 1050 forint (felnőtt)

Időpont: 2019. március 1-től (a virágzás várhatóan 4–5 hétig tart)
Helyszín: Alcsútdoboz, Arborétum

Csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik kora tavasszal ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba Forrás: Shutterstock

Debreceni mangalicafesztivál

Az érdeklődők közvetlenül találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel, sok esetben attól vehetik meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, amely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

Időpont: 2019. március 1–3.
Helyszín: Debrecen, Kossuth tér

A fesztiválon az érdeklődők attól vehetik meg a terméket, aki maga állította elő Forrás: mangalicafesztival.hu, partyfotovideo.hu/Zotmund Pal

Szentendrei karnevál – Farsangfarka Fesztivál

Szentendre fergeteges karneváli hangulattal búcsúztatja a telet. A fesztiválon lesz minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, szoboremberek, farsangi fánkkülönlegességek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár.

Időpont: 2019. március 2–3.
Helyszín: Szentendre, Fő tér

A fesztiválon lesz minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz Forrás: szentendre.hu

Busójárás Mohácson

Borzas busóbundákat öltő felnőttek faragott álarcokban, jellegzetes kellékekkel, öles kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve búcsúztatják a zord évszakot és várják a tavaszt – meg a turistákat. A telet várhatóan 800 busó és további 200 maskarás búcsúztatja.

Időpont: 2019. március 5-ig
Helyszín: Mohács, több helyszínen

Borzas busóbundákat öltő felnőttek faragott álarcokban búcsúztatják a telet Mohácson Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.