újszínház2019 fesztivál március koncert program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a tavasz, aki teheti, nem a négy fal között gubbaszt hétvégén. A kalandvágyóknak megmutatjuk, hol tudnak igazán jól szórakozni. 

Szőke István Atilla: Országjáró Mátyás király

Az Újszínház ősbemutatója a király és a nép legérdekesebb találkozásait gyűjti össze. A finom humorral átszőtt, tanulságos és mulatságos történet és a parádés szereposztás is hozzásegít bennünket ahhoz, hogy rövid idő erejéig visszarepüljünk a magyar történelem eme csodás és dicső korszakába.

Időpont: 2019. márciustól folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

Jelenet az Újszínház Országjáró Mátyás király című előadásából Forrás: ujszinhaz.hu

Pálinkafesztivál

Idén 8. alkalommal rendezik meg a nagy sikerű pálinkafesztivált. Prémium kategóriás pálinkák mellett színes programok, koncertek várják a látogatókat. Kóstolj bele a pálinkák világába, és hagyd, hogy magával ragadjon a hangulat!

Időpont: 2019. március 8-9.
Helyszín: Eger, Agria Park

8. alkalommal rendezik meg a pálinkafesztivált Egerben Forrás: Shutterstock

Tiszator – Abádszalóki böllérfesztivál

Elevenítsük fel, őrizzük meg, és adjuk tovább az évszázados hagyományainkat! Itt a remek alkalom, hogy szakértői zsűri bírálja el azt, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest. Dőljön el a vita, hogy ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte ma reggel a legfinomabb pogácsát! A részt vevő csapatok előző nap 10 órától (2019. március 8. péntek) szállíthatják a helyszínre eszközeiket, berendezéseiket.

Időpont: 2019. március 9.
Helyszín: Abádszalók, Füzes kemping

A XIII. abádszalóki böllérfesztiválon garantáltan degeszre tömöd magad a legfinomabb disznótoros ételekkel Forrás: Facebook/XIII. Abádszalóki Böllérfesztivál a Penny Markettel

Badacsony New Yorkban

A tavasz első nagy, borvidéki kóstolója hagyományosan a New York Palotában lesz, azon belül is a tavalyi évben sikeresen debütált Róma teremben, ahol a borvidék borászatai mellett bemutatkoznak a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók is. Mesterkurzusok is kísérik a rendezvényt érdekes témákkal, előadókkal és izgalmas borokkal.

Időpont: 2019. március 9.
Helyszín: Budapest, New York Palota

A tavasz első nagy, borvidéki kóstolója hagyományosan a New York Palotában lesz Forrás: Shutterstock

Chris Botti in Concert

Chris Botti, a Grammy-díjas trombitaművész és zeneszerző Magyarországon ad koncertet. Nevét a hazai jazzközönség jól ismeri, a fiatal trombitásgeneráció talán legnagyobb alakja. Tizenéves kora óta vonzódik a műfajhoz, és az évek során egyedi stílust is alkotott: szeret improvizálni, de zenéje nem zabolázatlan. Inkább a popos formákat kedveli, de vonzza az az atmoszférikus minőség, ami a jazzt jellemzi. A zenéjét már a filmes világ is felfedezte, és Stinggel együtt 1999-ben filmzenét is írt, de talán a legnagyobb elismerés a 2005-ös Grammy-díja volt.

Időpont: 2019. június 5.
Helyszín: Budapest, MoM Sport

Chris Botti, a Grammy-díjas trombitaművész és zeneszerző Magyarországon ad koncertet Forrás: chrisbotti.com

20 érdekesség az 50 éves Javier Bardemrőlhttp://www.life.hu/kult/20190301-20-erdekesseg-az-50-eves-javier-bardem.htmlMa ünnepli félszázadik születésnapját napjaink legismertebb spanyol színésze, aki egy ideje már Hollywoodot is meghódította, és Penélope Cruz férjeként is a figyelem középpontjában áll. A jubileumi alkalomból egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntjük.Kult--4 film, amit vétek lenne kihagynod februárbanhttp://www.life.hu/kult/20190218-5-film-es-sorozat-amit-kar-lenne-kihagynod-februarban.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát február ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoJennifer Aniston 50 éves: 20 érdekesség a Jóbarátok sztárjárólhttp://www.life.hu/kult/20190218-jennifer-aniston-50-eves-erdekessegek-a-szinesznorol.htmlMi a köze Kojakhez és Görögországhoz? Melyik szerepre jelentkezett eredetileg a Jóbarátokba? Mit neveztek el róla a fodrászok? Mindezt és még sok minden mást is elárulunk a ma 50 éves Jennifer Anistonról, akit az ünnepi alkalomból egy csokor róla szóló érdekességgel köszöntünk. Kult--Hírességek, akik a Fiumei sírkertben nyugszanakhttp://www.life.hu/kult/20190208-hiressegek-akik-a-fiumei-sirkertben-nyugszanak-andy-vajna-mellett.htmlA filmügyi kormánybiztos, számos hollywoodi sikerfilm producere, Vajna Tímea férje életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt. Temetése 2019. január 31-én volt a Fiumei úti sírkertben. Megnéztük, kik azok a magyar hírességek – tudósok, feltalálók, grófok, miniszterelnökök, írók, költők, színészek –, akik szintén ezen a helyen nyugszanak. A listában – amely természetesen nem teljes – családi név szerinti betűrendben, születési és halálozási évvel, a sírhely pontos megjelölésével szögletes zárójelben tüntettük fel az elhunytakat. KultOrigo20 érdekesség a filmvászon leghíresebb bokszolójáról, Rockyrólhttp://www.life.hu/kult/20190122-20-erdekesseg-a-rocky-cimu-filmrol.htmlMár látható a mozikban a Creed II. című film, amelyben Sylvester Stallone immár nyolcadik alkalommal játssza el Rockyt – ráadásul a saját bevallása szerint utoljára. Így nem is találhattunk volna megfelelőbb alkalmat arra, hogy összegyűjtsünk egy nagy adag érdekességet a valaha volt leghíresebb mozis bokszolóról. Kult--Egyedi Artúr rejtélyes halála - A mosdóra akasztva találták meg a versenyistállósthttp://www.life.hu/kult/20181206-egyedi-artur-rejtelyes-halala.htmlKözel száz évvel ezelőtt az egész ország egy krimibe illő esetről beszélt. Szokatlan körülmények között találtak rá az Egyedpusztán lévő uradalom 67 éves urára. Már a ravatalon feküdt Egyedi Artúr a szerettei gyűrűjében, amikor a detektívek ellepték a Kerepesi temetőt és lefoglalták a testét. Hiába ámultak és kiabálták a rokonok, hogy ez kegyeletsértés, a törvénynek engedelmeskedniük kellett. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.