Sietünk a munkába, majd rohanunk hazafelé. Elmenni a gyerekekért, bevásárolni, vacsorát készíteni: ilyen és ehhez hasonló teendők cikáznak a gondolatainkban. De mikor jut időnk arra, hogy rámosolyogjunk a pékségben arra, aki kiszolgál? Vagy arra, akinek átadjuk a helyünket a villamoson? A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának áprilisi kihívásának középpontjában a mosoly áll. Remek kapcsolatteremtési forma, próbáld ki te is!

Közhelynek tűnhet, de a felgyorsult életünk azzal jár, hogy nem figyelünk igazán a körülöttünk lévő emberekre. Nem feltétlen csak a családtagokra és a barátokra kell ilyenkor gondolnunk, hanem azokra is, akik bár ismeretlenek számunkra, nap mint nap összefutunk velük. Mikor mosolyogtál rá utoljára a hölgyre, aki becsomagolja neked a felvágottat vagy a pékárut? Amikor átadod valakinek a helyet a buszon, villamoson, bizonyára jólesik a másiknak nemcsak a gesztus, hanem egy kedves mosoly is.
A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának áprilisi kihívásában a mosoly erejére szeretnénk felhívni a figyelmet. Hidd el, sok ember napját feldobhatod azzal, ha látja rajtad, hogy nem csak az arctalan tömeg részeként tekintesz rá. A piacon akár egy kis beszélgetés is kibontakozhat belőle a termelő és a vevő között, ezt pedig lehet, hogy a pénztárcád is meghálálja. Ha egy állásinterjúra mosolyogva lépsz be, máris bizalmat szavaznak neked.

A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának áprilisi kihívásában a mosoly erejére szeretnénk felhívni a figyelmetForrás: Shutterstock

A mosoly a boldogság, az öröm és a kedvesség kifejezésének eszköze. Ha rád mosolyog valaki a tömegközlekedési eszközökön, egy étteremben vagy akár egy parkban, viszonozd nyugodtan, bármi kisülhet belőle. Akár egy romantikus lányregényben. Visszahúzódó személyiségeknek igazi kihívás lehet, de megéri kipróbálni.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen feladatokkal készültünk még a 2019-es évre, ide kattintva olvasd el az erről szóló cikkünket. A szerkesztőség tagjai sem tétlenkednek majd. Minden egyes hónapban a Life.hu más-más munkatársa teljesíti az éppen aktuális kihívást, tapasztalatait pedig egy cikkben meg is osztja a hónap végén. Csatlakozz Facebook-csoportunkhoz, hogy 2019-ben mind egy kicsit jobb emberek legyünk!