Audrey Hepburn máig ikonikus színésznő: visszafogott, elegáns stílusa pedig máig időtálló. A klasszikus szépségű Hepburn élete azonban nem volt zökkenőmentes, befutása után is volt mitől féltenie a karrierjét. A többi között ez is kiderül az életéről szóló könyvből, amelyet Robert Matzen írt.

Audrey Hepburn a saját bőrén tapasztalta meg a második világháború borzalmait, de utána is volt miért aggódnia. Fényes hollywoodi karrierjét és megítélését is féltette, méghozzá az édesanyja miatt. A színésznő mindig kitért a németeket és a nácikat érintő kérdések elől, ugyanis rettegett, hogy fény derül az anyja tettére.

Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben című filmbenForrás: Mokép

Audrey Hepburn Brüsszelben született, de a szüleivel együtt sok időt töltött Londonban. Ez idő alatt a színésznő édesanyja és édesapja a fasiszta Sir Oswald Mosley befolyása alá kerültek:  lenyűgözte őket, ahogy Hitler is, és maga a nácizmus. Személyesen is találkoztak a diktátorral 1935-ben, aki kezet csókolt a színésznő édesanyjának. A könyv szerint Ella van Heemstrát teljesen elbűvölte a diktátor. A találkozásról még újságcikket is írt, amelyben azt ecsetelte, Hitler milyen büszke lehet a nagyszerű országa újjászületésére és a német szellem megújulására. A mai Németország a legkellemesebb ország"  – írta a többi között. Brüsszelben azonban már nem fogadták kitörő örömmel a család nézeteit. Audrey édesanyja depressziós is lett emiatt. Ez az elutasítás pedig az egész életét végigkísérte.
Hollandiában éltek, amikor a nácik megszállták az országot, Audrey édesanyja pedig úgy vélte, hogy a túlélés legjobb módja, ha velük dolgozik. A nácik iránti szimpátiája viszont semmivé vált, amikor azok kivégezték a testvérét. Másik városba költöztek, ahol már az ellenállást próbálták támogatni: Audrey titkos balettelőadásokat tartott, így gyűjtöttek pénzt nekik. Miután vége lett a megszállásnak, Audrey Hepburn Amerikába költözött, ahol elkezdődött a karrierje, egész életében rettegett azonban, hogy fény derül a szülei nézeteire, és megbélyegzik emiatt – írja a Daily Mail.