Elhunyt a Twin Peaks sztárja, Peggy Lipton

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Phillip Faraone -
halál Twin Peaks Peggy Lipton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Peggy Lipton, a Twin Peaks sztárja 72 évesen életét vesztette: rákbetegségben hunyt el.

Elhunyt 72 éves korában rákbetegségben Peggy Lipton amerikai énekesnő és színésznő, aki egyebek mellett a The Mod Squad és a Twin Peaks című tévésorozatokban nyújtott alakításával vívott ki elismerést.

Elhunyt a Twin Peaks sztárja, Peggy Lipton Forrás: AFP/2018 Getty Images/Phillip Faraone

A Variety.com filmes portál értesülése szerint Liptont 2004-ben diagnosztizálták vastagbélrákkal. Lányai, Rashida és Kidada Jones szombaton közölték halálhírét a Los Angeles Timesszal.

Lipton Golden Globe-díjat kapott és négy alkalommal Emmy-díjra is jelölték a The Mod Squad című sorozatban nyújtott játékáért.

A szériában 1968. és 1973. között alakította a "virággyermek" Julie Barnes szerepét, amelynek révén a korszak egyik divatikonjává vált.
Lányai születése után, hosszú szünetet követően tért vissza a képernyőre David Lynch Twin Peaks-sorozatában, amelyben Norma Jennings pincérnőt alakította. A sorozat nyomán készült filmekben és a legutóbbi felújításban is játszott - írja az MTI.

Elhunyt Vass Éva színésznőhttp://www.life.hu/kult/20190512-elhunyt-vass-eva-szineszno-gabor-miklos-felesege.htmlMeghalt Vass Éva, Jászai Mari-díjas színésznő: 85 éves volt. Kult--Izraelben készül az Eurovíziós Dalfesztiválra Pápai Jocihttp://www.life.hu/kult/20190511-izraelben-keszul-az-eurovizios-dalfesztivalra-papai-joci-enekes.htmlTúl van az Eurovíziós Dalfesztivál első próbáján Pápai Joci. A Magyarországot képviselő énekes számára szinte már rutinnak számít a menetrend, hiszen 2017-ben is ő képviselte hazánkat a megmérettetésen. Kult--Magyar bulin mutatkozott be Tel-Avivban Pápai Jocihttp://www.life.hu/kult/20190512-magyar-bulin-mutatkozott-be-telavivban-papai-joci-eurovizios-dalfesztival.html A magyar kulturális évad keretében szervezett magyar bulin mutatkozott be szombat este Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztivál előtt Tel-Avivban.Kult--Sajátos módszerrel gyógyítja magát Palya Beahttp://www.life.hu/kult/20190512-sajatos-modszerrel-gyogyitja-magat-palya-bea-enekesno.htmlAz énekesnő elárulta, hogyan születnek a dalai, amelyek szövegéhez saját élettapasztalatából merít. Az alkotás közben előtörő érzéseit, gondolatait olykor a nagyérdeművel is megosztja az énekesnő, aki nehéz időszakon van túl. Az előadások jelentenek orvosságot a számára. Kult--Penélope Cruz életműdíjat kap a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválonhttp://www.life.hu/kult/20190512-penelope-cruz-eletmudijat-kap-san-sebastiani-nemzetkozi-filmfesztivalon.htmlAz eddigi legfiatalabb kitüntetettként Penélope Cruz spanyol színésznő vehet át életműdíjat az idei San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon – közölték a szervezők. KultOrigoElhunyt Peter Mayhew, Chewbacca alakítója több Csillagok háborúja-filmbenhttp://www.life.hu/kult/20190503-elhunyt-peter-mayhew-chewbacca-alakitoja-tobb-csillagok-haborujafilmben.htmlElhunyt csütörtökön Peter Mayhew veterán hollywoodi filmszínész, Chewbacca alakítója a Csillagok háborúja című filmek több epizódjában - közölte a családja. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.