Meghalt Ökrös Csaba magyar népzenész

halál hegedű Ökrös Csaba tragédia zenész népzenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A KFT zenekar jelentette be Facebook-oldalán a szomorú hírt, hogy elhunyt Ökrös Csaba hegedűművész.

„Elment egy virtuóz hegedűs. Egy remek ember. Egy csupaszív fickó. Száz éve ismertük egymást. Operaházi koncertünk értékes színfoltja volt az a mesteri hegedűszóló. Köszönjük, Csabi. Köszönjük, Ökrös Csaba. Jó pihenést!” – írta a szívszorító sorokat Facebook-bejegyzésében a KFT zenekar. A bejegyzést a Ripost szúrta ki.

Elhunyt Ökrös Csaba népzenész, hegedűművész. A hírt a Papageno magazin is megerősítette. A művész 1960-ban született Szolnokon. Érettségi után az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán tanult, majd másfél év után elhívták a bostoni MIT Egyetemre hegedű és a magyar népzene oktatására. Utána a Bartók Néptáncegyüttesbe került hegedűsnek. 1986-ban alapította meg az Ökrös Együttest Molnár Miklóssal és Kelemen Lászlóval. Mester László és Doór Róbert 1990-ben csatlakozott hozzájuk. Tizenkét éven keresztül zenéltek együtt.

Meghalt Ökrös Csaba magyar népzenészhttp://www.life.hu/kult/20190627-meghalt-okros-csaba-magyar-nepzenesz.htmlA KFT zenekar jelentette be Facebook-oldalán a szomorú hírt, hogy elhunyt Ökrös Csaba hegedűművész.KultElhunyt Max Wright, az Alf című tévésorozat színészehttp://www.life.hu/kult/20190627-elhunyt-max-wright-az-alf-cimu-tevesorozat-szinesze.htmlA fél világ imádta Alfot, a barátságot űrlényt, akit a Tanner családfogadott be. A családfőt Max Wright alakította. A színész a napokban hunyt el 75 éves korában. Kult--Elhunyt Bryan Marshall színészhttp://www.life.hu/kult/20190626-elhunyt-bryan-marshall-szinesz.htmlA kém, aki szeretett engem című filmben nyújtotta egyik legemlékezetesebb alakítását Bryan Marshall, aki kedden hunyt el. KultThinkstockKulka János újra premierre készül a Szegedi Szabadtéri Játékokrahttp://www.life.hu/kult/20190625-kulka-janos-ujra-premierre-keszul-a-szegedi-szabadteri-jatekokra.htmlVisszavonult a nyilvánosságtól Kulka János. A színész 2016-ban kapott stroke-ot, sokáig afáziával, azaz beszédzavarral küzdött. Most újabb premierre készül. Kult--Elhunyt Lőrincz „Lörke” Sándor zenészhttp://www.life.hu/kult/20190624-elhunyt-lorincz-lorke-sandor-zenesz.htmlÖtvenkét éves korában elhunyt az A.M.D. zenekar eredeti felállásának gitárosa, Lőrincz „Lörke” Sándor. KultOrigoAz Oscar-díjas Rami Malek már a Szívek szállodájában is szerepelthttp://www.life.hu/kult/20190618-az-oscardijas-rami-malek-mar-a-szivek-szallodajaban-is-szerepelt.htmlAz Oscar-díjas színészek sem a csúcson kezdik. Azt például észrevetted, hogy a frissen díjazott Rami Malek már a Szívek szállodájában is vállalt egy kétmondatos mellékszerepet? Mutatjuk a videót. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.