A vámpírok mindig is elvarázsolták az embereket. Az őket körülvevő legendák és talányok a művészeket időről időre arra sarkallták, hogy új oldalukról mutassák be ezeket a halhatatlan lényeket. A filmipar elsősorban a férfi vérszívókra helyezte a fókuszt, de szerencsére akad pár igen karizmatikus női vámpír is.

Selene – Underworld

A kissé mátrixos hatást keltő ruházatú Selene női vérszívóként nem a csábító, buja szörnyet testesíti meg. Ő egy halálosztó, vagyis egyfajta vámpír elit katona. Okos, önálló, lojális, nem ismer félelmet, ugyanakkor távol áll tőle az elvakult hit. A film folytatásaiban láthatjuk szerelmes nőként, aggódó anyaként és bosszúszomjas vámpírként is, Selene pedig mindben hiteles tud lenni.

Kate BeckinsaleForrás: NORTHFOTO/© 2011 by Lakeshore Entertainment

Eve - Halhatatlan szeretők

Hófehér bőr, világosszőke haj, vékony alkat és kissé depresszív életfelfogás. Ez jellemzi Eve karakterét, aki bár hosszú idő óta nem találkozott szerelmével, életük egymás nélkül mégsem lehet teljes. Eve nem erős, művészetkedvelő vámpírként mégis keresi az értelmet halhatatlan létében. Ő testesíti meg a misztikus, valóban kívülálló vérszívó női változatát.

Tilda SwintonForrás: Pandora Filmproduktion
Ők a leghíresebb vámpírok (18+)

A vámpírfilmek sohasem látott népszerűsége kiváló apropót szolgáltatott arra, hogy összegyűjtsük minden idők legemlékezetesebb vérszívóit. Következzenek hát a Life.hu kedvenc vámpírjai!

Claudia - Interjú a vámpírral

Klasszikus vámpírtörténet, aminek főszerepében két férfi áll. Ám mellettük ott van egy fiatal lánygyermek, aki fájdalmas határozottsággal és kegyetlen lelketlenségével teljesen letaglózza a nézőt. Ő Claudia, akinek vágya tragikusabb, mint a másik két szereplőé együttvéve: egyszerre akar felnőni és örök gyerek maradni.

Kirsten DunstForrás: NORTHFOTO/Moviestore Collection/face to fa

Akasha - Kárhozottak királynője

Az első vámpír nőként való megjelenítése már önmagában is remek ötlet. Akasha „álmából" felébredve cseppet sem próbál illeszkedni az adott társadalmi normához, és olyan határozott és magabiztos lényként viselkedik, ami egy királynőtől elvárható. A film ugyan nem aratott osztatlan sikert, de ez nem Akasha karakterének hibája volt.

AkashaForrás: HIP/ Northfoto/Hip