Sziget Fesztivál 2019 videó sziget 2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kezdődik az idei Sziget fesztivál. A Life.hu is a helyszínen járt. Rengeteg érdekes titkot tudhatunk meg a fesztiválról.

Hetvenhat hektáron nyolcezer ember szorgoskodott hetek óta azon, hogy felépüljön a Sziget, ami 27. alkalommal fogadja a több mint 100 országból érkező látogatókat. A Sziget legnagyobb építménye a Nagyszínpad, a maga 3000 nm-es területével, 500 nm-es játékterével. A legnagyobb sztárokat felvonultató helyszínen egy 400 nm-es LED-fal teszi teljesebbé a képi világot és mintegy 200 db intelligens, nagyteljesítményű ultramodern lámpa biztosítja a tökéletes látványt.
A Nagyszínpad programjai este 11-kor befejeződnek, a buli azonban nem áll meg, ezután csak zajcsillapított sátrakban lesznek programok. Köztük a két legnagyobb a Bacardí Aréna és a MasterCard Színpad by A38. A két nagysátor összesen 25 000 látogatót tud befogadni.
A Sziget építése során felállítottak 27 km kerítést, lefektettek 21.000 nm méhsejt járólapot és 8000 nm alumínium járófelületet a talajterhelés enyhítésére, és a sátrakban további 23.000 nm dobogót használtak. A Szigeten 250 konténert telepítettek, kiszállítottak 40 kamionnyi építési állványt, és csak a technikát több mint 1000 kamion hozza-viszi. 1200 db mobil WC-vel, 600 db angol WC-vel és 2 kamionnyi WC-papírral készülnek a szervezők, valamint több mint 500 zuhanyzó áll majd a fesztiválozók rendelkezésére.
A Sziget elhíresült arról is, hogy látványvilágában az egyik legizgalmasabb szerte Európában. Több mint 100 különböző művészeti alkotás, egyedi szobor és funkcionális térinstalláció díszíti a területet, 40 km-nyi fényfüzér ad egyedi világítást a fesztiválnak 20.000 izzóval és emellett 1000 lampion is díszíti majd a területet.
A Sziget biztonságát 1200 őr és további 100 rendvédelmi személy védi. Felépül egy 600 fős egészségügyi bázis, dolgozik a Szigeten 300 tűzoltó, és egy 24 órában működő 20 fős vezetési törzs is, meteorológussal, tűzoltóval, a fegyveres erők képviselőivel, operátorokkal. A kommunikációt 500 db RH rádió biztosítja.

Már telt házas Ed Sheeran szerdai koncertje

Már telt házasnak tekinthető Ed Sheeran koncertje, amely a Sziget nyitónapján, vagyis szerdán lesz.
Váratlanul távozott az élők sorából Koncsol Endre rádióshttp://www.life.hu/kult/20190805-varatlanul-tavozott-az-elok-sorabol-koncsol-endre-radios.htmlVáratlanul elhunyt Koncsol Endre rádiós, aki dolgozott a Magyar Televízióban, valamint ő volt az InfoRádió hangja. Kult--Sziget: Ed Sheeran koncertje szerdán lesz, de már telt házashttp://www.life.hu/kult/20190805-ed-sheeran-koncertje-szerdan-lesz-de-mar-telthazas.htmlMár telt házasnak tekinthető Ed Sheeran koncertje, amely a Sziget nyitónapján, vagyis szerdán lesz. Kult--A Halálos iramban-sorozat 2006 óta leggyengébb bevételével nyitott a Hobbs & Shawhttp://www.life.hu/kult/20190805-a-halalos-irambansorozat-2006-ota-leggyengebb-bevetelevel-nyitott-a-hobbs-shaw.htmlA Halálos iramban-sorozat 2006 óta leggyengébb, 60,8 millió dolláros bevételével nyitott a hétvégén Észak-Amerikában a 18 éves széria első különálló filmje, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw. Kult--Elhunyt D. A. Pennebaker Oscar-díjas amerikai dokumentumfilmeshttp://www.life.hu/kult/20190804-elhunyt-d-a-pennebaker-oscardijas-amerikai-dokumentumfilmes.htmlKilencvennégy évesen elhunyt D. A. Pennebaker Oscar-díjas amerikai dokumentumfilmes. KultOrigoElhunyt Russi Taylor szinkronszínésznő: ő volt Minnie Mouse hangjahttp://www.life.hu/kult/20190728-elhunyt-russi-taylor-szinkronszineszno-o-volt-minnie-mouse-hangja.htmlLegendás szinkronszínésznő távozott az élők sorából: 75 évesen elhunyt Russi Taylor, Minnie Mouse hangja. Kult--A filmtörténelem legkarizmatikusabb női vámpírjaihttp://www.life.hu/kult/20190802-a-filmtortenelem-legkarizmatikusabb-noi-vampirjai.htmlA vámpírok mindig is elvarázsolták az embereket. Az őket körülvevő legendák és talányok a művészeket időről időre arra sarkallták, hogy új oldalukról mutassák be ezeket a halhatatlan lényeket. A filmipar elsősorban a férfi vérszívókra helyezte a fókuszt, de szerencsére akad pár igen karizmatikus női vámpír is. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.