Tudtad, hogy Tarantino eredetileg nem is filmként tekintett erre a történetre? Érdekel, hogy kitől kapott ékszereket Margot Robbie a forgatásra, vagy kinek volt ez az utolsó filmje, és kinek az utolsó előtti? A válaszokat és még sok érdekességet megtudhatsz alábbi gyűjtésünkből.

1.A Volt egyszer egy... Hollywood 1969-ben játszódik. Az akkor 6 éves Quentin Tarantino is a cselekményének helyszínén, Los Angelesben lakott, és a filmben rengeteg olyan mozi, filmcsillag, tévésorozat felvonul, ami a kedvence volt gyerekkorában, és amik erősen hatottak arra, hogy később milyen alkotó lett saját maga is. Nem véletlenül ezt tartja a legszemélyesebb filmjének, amit eredetileg még regényként tervezett megírni.

A Volt egyszer egy... Hollywoodot Quentin Tarantino a legszemélyesebb filmjének tartjaForrás: AFP

2.A rendező eddigi összes filmjét Harvey Weinstein producerrel készítette, azonban annak zaklatási botrányai után szakított vele. A Volt egyszer egy... Hollywood jogaiért licitet rendezett a többi stúdió között, amit végül a Sony nyert meg, többek között azzal, hogy garantálta Tarantino számára a teljes kreatív kontroll mellett a végső vágás jogát, százmillió dolláros költségvetést, valamint 25 százalékos részesedést a film első napi jegybevételeiből.

3.Tarantino olyannyira titokban tartotta a film forgatókönyvét, hogy még Brad Pitt és Leonardo DiCaprio is csak az ő házában olvashatta el az egyetlen példányt belőle, a film többi színésze pedig kizárólag azokat az oldalakat kapta meg, amelyeken a karakterük jelenetei szerepeltek.

4.Ez az első film, amelyben Hollywood jelenlegi talán két legnagyobb férfisztárja együtt szerepel, Pitt és DiCaprio egyaránt tízmillió dollárt kaptak a filmért.

Brad Pitt és Leonardo DiCaprio mindketten tízmillió dollárt kaptak a filmértForrás: WireImage/2019 Samir Hussein/Samir Hussein

5.Ez Leonardo DiCaprio első filmszerepe A visszatérő óta, amiért közel négy éve az első Oscar-díját kapta.

6.Az egyik mellékszerepben látható Al Pacino jelenlegi partnere és Leonardo DiCaprio jelenlegi barátnője rokonok: anya és lánya.

7.A női főszereplő, Margot Robbie (A Wolf Street farkasa, Öngyilkos osztag, Én, Tonya) valós személyt, a fiatalon meggyilkolt Sharon Tate színésznőt játssza a filmben. Az alakításához konzultált Sharon Tate húgával is, aki áldását adta a produkcióra. Nem beszélt viszont sem ő, sem Tarantino a színésznő egykori férjével, Roman Polanski rendezővel.

Margot Robbie mint Sharon TateForrás: AFP

8.Margot Robbie olyannyira közel került Sharon Tate húgához, hogy az egykori színésznő ékszereiből is kapott kölcsön néhány darabot, így azokat viselte a forgatáson.

9.Sharon Tate majdnem napra pontosan a Volt egyszer egy... Hollywood premierje előtt ötven évvel, 1969. augusztus 9-én halt meg.

10.Sharon Tate haláláért a Manson banda volt felelős. A filmben a sorozatgyilkos Charles Mansont az ausztrál színész, Damon Harriman játssza. Érdekesség, hogy szintén ő alakítja az eszelős karaktert a Mindhunter sorozat hamarosan debütáló második évadában is.

Sharon Tate és Roman PolanskiForrás: Getty Images

11.A Volt egyszer egy... Hollywood volt Luke Perry utolsó filmje, aki nem sokkal a forgatás befejezése után, 2019 februárjában elhunyt.

12.A színészlegenda Burt Reynolds viszont épp azelőtt hunyt el, hogy felvették volna a filmhez a jeleneteit. A szerepét végül Bruce Dern játszotta el.

13.Tarantino egyik fő múzsája, Uma Thurman ugyan nem szerepel a filmben, de Ethan Hawke színésszel közös lánya, Maya Hawke igen, ő játssza a Manson banda kocsival elszelelő tagját.

Maya HawkeForrás: Getty Images/FilmMagic

14.Tarantino az új filmjének premierjéhez kapcsolódva a Sony Movie Channel felkérésére kiválasztott kilenc olyan korabeli mozifilmet, amelyeket a Volt egyszer egy... Hollywood fő ihletőinek tartott, és ezeket a tévécsatorna le is vetíti augusztusban – Magyarországon is.

15.Quentin Tarantino már többször bejelentette, hogy összesen tíz mozifilmet fog rendezni, aztán befejezi. A Volt egyszer egy... Hollywood a kilencedik, így tehát már csak egyetlen további filmre számíthatunk a kortárs mozi egyik leghíresebb rendezőjétől.