Terhes álmenyasszony, báránymese, a Skywalker-saga vége, és egy új fantasy-széria kezdete. Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak. Jöjjenek hát december ajánlott filmjei és sorozatai.

Élősködők (Gisaengchung)Hazai mozis premier: 12.05.

A legutóbbi cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjas alkotása végre megérkezik a hazai mozikba is, és megérte várni rá. Az Élősködők egyszerre nevettet, ráz meg és gondolkodtat el. A története két családról szól, az egyik túl szegény, a másik meg túl gazdag, és az előbbi tagjai szerencsés lehetőségen kapva elkezdenek beszivárogni az utóbbi életébe.

SeveledHazai mozis premier: 12.05.

Orosz Dénest az olyan, figyelemfelkeltő alapötletű és Woody Allen-es humorú vígjátékok révén ismerheti a hazai közönség, mint a Poligamy és a Coming out, a Seveled pedig szintén ezen a vonalon mozog a rendező egyik kedvenc színészével, Mészáros Bélával a főszerepben. Pontosabban Mészáros Bélával és Tenki Rékával a főszerepben, hisz ez kettejük filmje. Előbbi egy örök agglegényt alakít, aki a nagybeteg édesanyjának gyorsan prezentál egy terhes menyasszonyt – utóbbi pedig az álmenyasszonyt, akivel a mama meggyógyulása után kezdeni kell valamit.

Star Wars: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker)Hazai mozis premier: 12.19.

Ha az utóbbi években a mennyiség (és talán a minőség) okán a Star Wars-filmek vesztettek is kicsit a varázsukból és kevésbé mennek eseményszámba, de a Skywalker kora mindenképp filmtörténeti jelentőségű lesz. Azt még nem tudjuk, hogy a minősége miatt is, vagy csak azért, mert végleg lezárul benne a mozitörténelem egyik leghíresebb dinasztiája, a Skywalkerek története.

Shaun, a bárány és a farmonkívüli (Shaun the Sheep Movie 2: Farmageddon)Hazai mozis premier: 12.19.

A téli szünet jellemzően a nagy családi mozizások ideje is, és ha el kell vinni valahova a kissrácokat, miközben a többi családtag titokban feldíszíti a karácsonyfát, akkor mi Shaun, a bárány legújabb kalandját ajánljuk. A burleszkes humorra különleges bájjal építő mesék hőse ezúttal a tanyája mellett landoló földönkívüli kapcsán keveredik mókás bonyodalmakba, még a felnőtteket is szórakoztató módon.

Vaják (The Witcher)Hazai netes premier: 12.20.

Sokak szerint az új Trónok harca lesz a Vaják, és az biztos, hogy a Netflix is annak szánja a sorozatát, aminek jelentős részét hazánkban forgatták. A fantasy-sikerregényekből készült Vaják világa világhírű már videojátékok révén is, így rajongók millió várják a mozgóképes verziót Geralt, a szörnyvadász akcióival – utóbbit ráadásul maga Superman, azaz Henry Cavill alakítja.