TOP 15: Ezek voltak 2019 legjobb filmjei a Life.hu szerint

Brad Pitt Joker Joaquin Phoenix Viggo Mortensen Ad Astra - Út a csillagokba Scarlett Johansson Quentin Tarantino Robert De Niro Joe Pesci Jégvarázs 2 Angelina Jolie Leonardo DiCaprio Al Pacino Az ír Volt egyszer egy Hollywood Martin Scorsese Emma Stone A zöld könyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év vége mindig az összegzés időszaka, és persze a toplistáké is. 2019 gazdag esztendőt hozott filmek terén, így nem voltunk könnyű helyzetben a tizenöt toplistás kiválasztásakor, amelyeket végül szerkesztőségi szavazás révén állítottunk sorrendbe. Íme a mi kedvenceink!

15. Üveg

Az Üveg egyszerre volt folytatása A sebezhetetlennek és a Széttörvének, emiatt pedig óriási várakozás övezte, aminek teljesen azért nem tudott megfelelni. Ennek ellenére James McAvoy brillírozása a sokszemélyiségű gonosz szerepében és a szuperhősmitológia újraértelmezése azért megérdemel egy helyet a listánkon!

14. Demóna 2.

Szeretjük a meséket, még ha nem is hagyományos módon mesélik őket, hanem kissé sötétebben. Angelina Jolie jutalomjátéka már másodszor szórakoztatott el különleges módon, csavarva egyet a szokásos Disney-sablonokon.

13. Hidegháború

Egy gyönyörű és nehéz kelet-európai szerelmi történetet mesél el ez a szép lengyel film, méghozzá minden érzelgősség nélkül, de annál több érzelemmel – közben pedig az olyannyira ismerős kelet-európai történelem nehézségeit is hűen mutatja be.

12. Toy Story 4.

Nagyon-nagyon ritka, hogy egy történet varázsa még a sokadik folytatásban is kitartson, de a Pixar alkotóinak sikerült. A Toy Story negyedik része ráadásul tovább tudta bővíteni a már megismert és megszeretett játékuniverzumot, sőt arról is mesélt, mitől lesz játék a játék?

11. Jégvarázs 2.

Az egész világ imádta az első részét, és nem okozott csalódást a második sem. A kissé bonyolultabb, felnőttesebb történet ellenére ez a rész szintén bevételi rekordokat döntögetett, és meghódította szerkesztőségünk tagjainak szívét is.

10. Volt egyszer egy... Hollywood

Quentin Tarantino vitán felül az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb filmrendezője, aki legújabb filmjében összegezte az eddigi életművét, egyben szerelmes ódát zengett a régi Hollywoodhoz. Mindezt ráérősen, hosszan, tőle szokatlanul nyugodtan, de mégis érdekesen.

9. Élősködők

A cannes-i Arany Pálma idei győztese, és a következő Oscar-gála nemzetközi díjának fő esélyese egy olyan koreai film, ami a mai társadalom végletes szétszakítottságáról mesél két család történetén keresztül, de cseppet sem szájbarágós, hanem fekete humorral színezett, szórakoztatóan izgalmas módon.

8. Házassági történet

A rendező Noah Baumbach a saját válásának történetét és traumáját dolgozta fel egy elképesztően érzékeny, okos filmben, amiben Scarlett Johansson és Adam Driver alakít akkorát, hogy jó eséllyel találkozunk majd velük a következő Oscar-gálán.

7. Ad Astra

Brad Pitt szinte egyszemélyes jutalomjátékát hozta ez a különleges hangulatú sci-fi, amelynek főhőse a rég eltűnt apját keresve indul csillagközi utazásra, hogy aztán nagyon meglepő dolgokra találjon.

6. Mi

Ez az év ilyen, a társadalmi feszültségekről mesélt sok kiemelkedő film, ezt a problemát pedig a Mi készítői egy rejtélyes thrillertörténetbe csomagolták, melyben egy vakációzó családot egyszer csak a saját hasonmásaik támadnak meg.

5. Bosszúállók - Végjáték

A Marvel mozis univerzumban közel két tucat film építette azt a történetet, amit a Bosszúállók – Végjáték tetőzött be, méghozzá méltó módon. Aki nagyszabású látványfilmre vágyott idén, ebben nem csalódott!

4. Az ír

Nem csak Tarantino, de egy másik rendezőlegenda, Martin Scorsese is összegzett idén, méghozzá abban a zsánerben, amihez a legjobban ért, egy gengszterfilm formájában. A három és fél órás, monumentális alkotásban felvonultatta az összes kedvenc színészét és kedvenc témáját, és még újat is tudott mondani.

3. A kedvenc

Három színésznő is bravúrosat alakít ebben a különleges hangulatú és fanyar humorú kosztümös történetben. Rachel Weisz és Emma Stone régi és új udvarhölgyként versenyez az Olivia Colman által alakított királynő kegyeiért. Hisz ki ne szeretne kedvenc lenni?

2. Zöld könyv

Egy utazás és egy barátság története ez a szívmelengető humorú Oscar-díjas film, amiben Viggo Mortensen bárdolatlan olasz sofőrként kalauzolja végig színes bőrű, kifinomult zongoraművész utasát az USA déli részén – egy olyan korszakban, amikor ott még nem volt könnyű feketének lenni.

1. Joker

Az év meglepetésfilmje megmutatta, hogy egy képregényes szupergonosz története is lehet megrázó emberi dráma, és hogy Joaquin Phoenix mennyire zseniális színész. A Joker nem könnyű néznivaló, de lehetetlen kivonni magunkat a hatása alól, ami még a film után is sokáig velünk marad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.