Nem Heath Ledger az egyetlen színész, aki teljesen elmerült az általa megformált karakter lelkében, de bizonyára az ő története a legismertebb, hiszen tragikus vége lett. Habár családja szerint a megformált szerepe nem játszott közre halálában, sokan kételkednek ebben, ugyanis a színész többször nyilatkozott arról, milyen megterhelő volt számára Joker megformálása. Az alábbi színészek Heath Ledgerhöz hasonlóan mindent elkövettek azért, hogy minél hitelesebben formálhassák meg a rájuk osztott karaktert, sokszor nagyon durva dolgokra is képesek voltak a lelki felkészülés során.

Joel Kinnaman

Joel KinnamanForrás: AFP/Collection Christophel/Atlas Entertainment

A Suicide Squad – Öngyilkos osztag című flmben Rick Flaget alakította Joel Kinnaman, és nem vette félvállról a szerepet. Fizikailag próbálta megtörni a testét, mondjuk alvásmegvonással, de a lelkét sem kímélte. Iszonytatóbbnál iszonytatóbb videókat nézett lefejezésekről és kínzásokról, de egy földalatti labirintusban is eltöltött néhány órát.

Jared Leto

Jared Leto a Rekviem egy álomért című filmbenForrás: YouTube

A 2000-ben megjelent Rekviem egy álomért című filmben Jared Leto az egyik főszereplő, aki szintén nagyon komolyan vette a szerepét, és azért, hogy minél hitelesebb legyen, feladta kényelmét, és New York utcáira költözött, hogy a saját szemével lássa, mekkora pusztításra képes a kábítószer. Valódi heroinfüggők között élt, akik közül egy túladagolásban meghalt a kórházban.

Tom Hiddleston

Tom Hiddleston - jelenet a High-rise című filmbőlForrás: AFP/Photo12

A színészt a legtöbben Lokiként ismerik, vagyis a Thor és a Bosszúállók című filmekben alakított karakterét., pedig ő maga nem erre a szerepre készült a legtöbbet, hanem a High-Rise című adaptált filmbéli alakítására. Robert Laing fiziológust formálta meg a színész, és a teljes átélésért még egy boncoláson is részt vett.

Scott Haze

Scott Haze Az Isten gyermeke című filmbenForrás: YouTube

Amikor Scott Haze elolvasta az Isten gyermeke című könyvet rájött, hogy a főszereplő megformálása nagy munkát igényel majd. Lester Ballard ugyanis teljesen elszigetelten élt az emberektől, fokozatosan eltávolodott mindattól, ami a civilizációval kapcsolatos, magányában pedig elkorcsosult. Ezért aztán Scott Haze fogta magát, és négy hónapot töltött egy barlangban úgy, hogy kizárólag halat és almát evett.