Színészek, akik durva dolgokat tettek meg a hiteles alakításért

színész Tom Hiddleston Joel Kinnaman Scott Haze Jared Leto
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem Heath Ledger az egyetlen színész, aki teljesen elmerült az általa megformált karakter lelkében, de bizonyára az ő története a legismertebb, hiszen tragikus vége lett. Habár családja szerint a megformált szerepe nem játszott közre halálában, sokan kételkednek ebben, ugyanis a színész többször nyilatkozott arról, milyen megterhelő volt számára Joker megformálása. Az alábbi színészek Heath Ledgerhöz hasonlóan mindent elkövettek azért, hogy minél hitelesebben formálhassák meg a rájuk osztott karaktert, sokszor nagyon durva dolgokra is képesek voltak a lelki felkészülés során.

Joel Kinnaman

Joel Kinnaman Forrás: AFP/Collection Christophel/Atlas Entertainment

A Suicide Squad – Öngyilkos osztag című flmben Rick Flaget alakította Joel Kinnaman, és nem vette félvállról a szerepet. Fizikailag próbálta megtörni a testét, mondjuk alvásmegvonással, de a lelkét sem kímélte. Iszonytatóbbnál iszonytatóbb videókat nézett lefejezésekről és kínzásokról, de egy földalatti labirintusban is eltöltött néhány órát.

Jared Leto

Jared Leto a Rekviem egy álomért című filmben Forrás: YouTube

A 2000-ben megjelent Rekviem egy álomért című filmben Jared Leto az egyik főszereplő, aki szintén nagyon komolyan vette a szerepét, és azért, hogy minél hitelesebb legyen, feladta kényelmét, és New York utcáira költözött, hogy a saját szemével lássa, mekkora pusztításra képes a kábítószer. Valódi heroinfüggők között élt, akik közül egy túladagolásban meghalt a kórházban.

Tom Hiddleston

Tom Hiddleston - jelenet a High-rise című filmből Forrás: AFP/Photo12

A színészt a legtöbben Lokiként ismerik, vagyis a Thor és a Bosszúállók című filmekben alakított karakterét., pedig ő maga nem erre a szerepre készült a legtöbbet, hanem a High-Rise című adaptált filmbéli alakítására. Robert Laing fiziológust formálta meg a színész, és a teljes átélésért még egy boncoláson is részt vett.

Scott Haze

Scott Haze Az Isten gyermeke című filmben Forrás: YouTube

Amikor Scott Haze elolvasta az Isten gyermeke című könyvet rájött, hogy a főszereplő megformálása nagy munkát igényel majd. Lester Ballard ugyanis teljesen elszigetelten élt az emberektől, fokozatosan eltávolodott mindattól, ami a civilizációval kapcsolatos, magányában pedig elkorcsosult. Ezért aztán Scott Haze fogta magát, és négy hónapot töltött egy barlangban úgy, hogy kizárólag halat és almát evett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.