A Spirit Színházban mutatják be Peter Shaffer darabját, az Equus-t, amiben a fiatal színész, Varga Ádám meztelenül áll majd a színpadon, pár centire a nézőktől.

A kétfelvonásos dráma lényegében egy pszichiáter és páciense kapcsolatáról, belső démonjaikkal való küzdelmükről szól:

Vád alá helyeznek egy 17 éves fiatalembert, aki brutális módon megvakított hat lovat az angliai Hampshire-ben. Az ügyészségen dolgozó fiatal nő felkeresi barátját, Martin Dysartot, a neves pszichiátert, s megkéri foglalkozzon a fiúval. Martin Dysart pszichiáter feladata feltárni az utat, ami a szörnyű bűntettig vezetett. A kezelések során a fiú és Dysart idegölő csatákat vívnak, hogy megismerjék egymás titkait. De végeredményben ki kinek a páciense? Dysart a saját démonjai szürke rabja. Alan együtt vágtat a sajátjaival. A fiú és orvosa között szövődő kapcsolat mindkettejük életét megváltoztatja, de megmenti-e...? - olvasható a Spirit Színház oldalán.

Varga Ádám színészForrás: instagram.com/adamo.varga

"A nézőtéren nagyon közel ülnek a nézők. Ráadásul nemcsak arról van szó, hogy levetkőzöm, és ott állok meztelenül előttük, hanem egy intenzív koreográfiával mutatjuk meg, ahogy ez a srác minden gátlásától megszabadul. Mindent maga mögött hagy, ami evilági, aminek köze van a civilizációhoz, és teljesen pőrén, a legősibb ösztöneit felszabadítva egyesül az ő „szerelmével", azzal a lóistenséggel, akit mindennél jobban tisztel és imád. Teljes eksztázisban van ilyenkor, és ezt nem lehet szemérmesen, visszafogottan érzékeltetni. Ez a srác meg meri élni a legmerészebb vágyait, amiket mi mindannyian elfojtunk magunkban, mert nem illenek bele a társadalmilag elfogadott normákba. Egy idő után a környezete, az őt ért hatások összetűzésbe kerülnek a labilis személyiségével, így jut el odáig, hogy elköveti a szörnyű bűnt: megvakít hat lovat" - mesélte Varga Ádám a Borsnak, akinek nagy álma volt egyzser eljátszani Alant.

Már nem emlékszem, hogy került a kezembe, abban az időben több darabot is elolvastam, de ez fogott meg igazán. Persze lehetne rajtam kisgatya, vagy elcsalhattuk volna fénnyel, hogy ne látszódjon semmi, de a meztelenség látványa itt ez az előadás szerves része.