Romantikus komédia focihuligánnal, egy óriási mozilegenda visszatérése, királynői folytatás, és egy tinilány testcseréje egy sorozatgyilkossal. Összegyűjtöttük a legígéretesebb novemberi néznivalókat.

Becsúszó szerelemHazai mozis premier: 11.12.

Szerencsére ezekben a sanyarú mozis időkben is hírt adhatunk két magyar film premierjéről novemberben, melyek közül az első igazán meghökkentő alapötlettel csábít. Hiszen ki hallott már olyan romantikus komédiáról, aminek egy focihuligán a főszereplője? Az előzetes alapján a szokatlan felállás humora működik, és még olyan érzelmi-etikai kérdések is előkerülnek, mint az örökbefogadás vagy a béranyaság.

Előttem az élet (La vita davanti a sé)Hazai netes premier: 11.13. (Netflix)

Romain Gary (Émile Ajar álnéven publikált) világhírű regényéből, az Előttem az életből már a hetvenes években is készült egy feldolgozás, akkor Simone Signoret-val az egyik főszerepben. Az új változatban pedig az európai mozi egy másik színésznőlegendája, Sophia Loren látható, aki több mint tíz év után állt újra kamerák elé ennek a szerepnek a kedvéért.

A korona (The Crown) 4. évadHazai netes premier: 11.15. (Netflix)

Folytatódik a Netflix egyik legfelkapottabb sorozata, amely II. Erzsébet életének és uralkodásának eseményein keresztül mesél a történelemről, az angol királyi családról, és persze magáról a királynő személyéről. A negyedik évadban ismét az Oscar-díjas Olivia Colman alakítja a királynőt, a történet pedig ezúttal az 1977 és 1990 közötti időkről mesél, behozva két másik erős női figurát, Margaret Thatchert és Lady Dianát is a sorozatba.

SpirálHazai mozis premier: 11.19.

A hónap második magyar bemutatója egyszerre egy szerelemi háromszög története és pszichológiai dráma is egyben, amely egy rejtélyes tó partján álló ház körül játszódik. A kolozsvári rendezőnő, Felméri Cecília bemutatkozó mozifilmjében Borbély Alexandra és Kiss Diána Magdolna partnere, a román filmművészet nemzetközileg is elismert színésze, Bogdan Dumitrache.

Freaky (Freaky)Hazai mozis premier: 11.26.

Egyszerre izgulós és kacagós mókának ígérkezik a Freaky, ami a testcserés vígjátékok alapötletét bonyolítja meg némi horrorral és Vince Vaughn-nal. Ebben az esetben ugyanis egy gimis tinilány és egy rettegett sorozatgyilkos cserél testet, és csak huszonnégy órájuk van, hogy visszaszerezzék a sajátjukat. Mivel pedig ártatlan külsővel egy gimis bálon elég könnyű csúnya dolgokat művelni, így ez nem a sorozatgyilkosnak áll nagyobb érdekében.