50 éves lett Dexter – 15 érdekesség Michael C. Hall-ról

Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Matt Carr -
Michael C. Hall színész születésnap Dexter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Speciális a kapcsolata a halállal, előszeretettel vett feleségül kolléganőket, nemrég kezdett zenei karrierbe is, és hamarosan újra láthatjuk őt a leghíresebb szerepében. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a félszázadik születésnapját ünneplő Michael C. Hallról.

1.Michael Carlyle Hall néven született az észak-karolinai Raleigh városában 1971. február 1-én. Az édesanyja mentálhigiénés tanácsadóként, az édesapja az IBM-nél dolgozott.

2. A családjában több tragédia is történt. A nővére még azelőtt meghalt, mielőtt ő megszületett volna, az édesapját pedig 11 éves korában vesztette el rák miatt. Ezután az édesanyjával ketten alkottak családot.

Michael Carlyle Hall néven született az észak-karolinai Raleigh városában Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Matt Carr

3. Kezdetben ügyvéd szeretett volna lenni, de ez aztán már az egyetemi évek alatt a színészet irányába változott.

4. A pályáját színpadi színészként kezdte, a karrierje nagy áttörését hozó alakítását a Cabaret Broadway-előadásában produkálta, az Oscar-díjas alkotó Sam Mendes (Amerikai szépség, 1917, Skyfall) rendezésében.

5. A kamerák előtt a Sírhant művek című sorozatban vált ismertté. A temetkezési vállalkozást vivő családról szóló fekete komédiában egy meleg fiút játszott, akinek a(z egyik) főszerepbe helyezése és teljesen hétköznapi megmutatása úttörőnek számított akkoriban.

6. A saját szexualitásáról nyilatkozva azt vallotta, hogy ugyan sosem volt intim kapcsolata férfiakkal, és leginkább heteroszexuálisnak mondaná magát, de nem 100%-osan.

7. Szeret olyan figurákat alakítani, akiknek különleges kapcsolatuk van a halállal. A karrierje másik emblematikus szerepét a nappal a miami rendőrség vérnyom-elemzőjeként, éjjel sorozatgyilkosokra vadászó sorozatgyilkosként tevékenykedő Dexter hozta el.

8. Dexter szerepéért 6 alkalommal jelölték Emmy-díjra és 5 alkalommal Golden Globe-ra, de csak az utóbbit kapta meg, egyszer.

9. Háromszor nősült, a harmadik házassága 2016 óta tart a szerkesztő Morgan Macgregorral. Az első felesége, Amy Spenger színpadi színészként volt kollégája, a második, Jennifer Carpenter a Dexterben játszotta a húgát. Utóbbival máig közeli barátok.

10. A Princess Goes to the Butterfly Museum nevű zenekar énekese. Az első albumuk 2020 áprilisában jelent meg.

11. 2010-ben a Hodgkin-limfóma nevű daganatos megbetegedést diagnosztizálták nála. Súlyosan megviselte, hogy 39 évesen szembe kellett néznie a rákkal, annál is inkább, mert az apja is ennyi idősen halt meg benne. Az ekkor nyert Golden Globe-díját is a kemoterápia miatt kopaszon vette át. Szerencsére a kezelése sikeresnek bizonyult, és teljesen felépült a betegségből.

12. A betegsége miatt hagyott fel végleg az alkohol- és marihuánafogyasztással, és választotta a vegán életmódot.

13. Ő az arca és egyik támogatója a Somalia Aid Society éhezés elleni világkampányának.

14. Az utóbbi években újra a színpadi színészet felé fordult, ráadásul egészen különleges előadások révén. David Bowie életének egyik utolsó alkotásaként készülő Lazarus című darabban is szerepelt, és saját maga egy fikcionalizált változatát is eljátszotta egy speciális, alkalomszerű Broadway-musicalben (Skittles Commercial).

15. Hamarosan újra láthatjuk őt Dexterként, hisz közel nyolc évvel a sorozat lezárása után visszatér a figura egy új évad erejéig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.