40 éves lett Loki – 15 érdekesség Tom Hiddlestonról

Forrás: WireImage/2014 Ben Pruchnie/Ben Pruchnie -
színész Tom Hiddleston magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Osztálytársa volt az angol trónörökös, eredetileg Thor szerepére jelentkezett, retteg a cápáktól, és hamarosan önálló sorozatban tér vissza a legnépszerűbb karakteréhez. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 40. születésnapját ünneplő Tom Hiddleston kapcsán.

1. Thomas William Hiddleston néven született Londonban. Az édesapja skót, az édesanyja angol, de anyai ágon egy kis német származás is fellelhető a családban.

2. Gazdag és előkelő családból származik, arisztokrata ősökkel, gyógyszergyárigazgató apával, színházi menedzser anyával. Két lánytestvére van, Emma szintész színész, Sarah pedig utómunka-producer a filmiparban.

Tom Hiddleston gazdag és előkelő családból származik, arisztokrata ősökkel Forrás: WireImage/2014 Ben Pruchnie/Ben Pruchnie

3. A létező legjobb és legelőkelőbb neveltetést kapta, amit brit fiú kaphat. A híres Eton magániskolában Vilmos herceggel és Eddie Redmayne-el járt egy osztályba, majd a cambridge-i egyetemen végzett, a színészetet pedig a Royal Academy of Dramatic Artban tanulta.

4. Hatalmas Shakespeare-rajongó, bevallása szerint akkor érzi leginkább, hogy él, amikor Shakespeare-t játszhat.

5. Néhány kisebb tévés munka után az első mozifilmes szerepét az Unrelated című 2007-es drámában kapta, amiben együtt játszhatott a testvérével.

6. Az igazi áttörést a karrierjében a szuperhősfilm Thor hozta el, melyben a főhős intrikus mostohatestvérét, Lokit játszotta. Eredetileg Thor szerepére jelentkezett, és több mint 10 kiló izmot pakolt magára a meghallgatás kedvéért, de Kenneth Branagh rendező inkább Lokit látta meg benne. A karaktere és alakítása pedig olyannyira közönségkedvenccé vált, hogy később számos további Marvel-filmben is felbukkant.

7. Ennek ellenére a kedvenc szuperhőse a rivális képregénykiadó DC egyik karaktere, maga Superman.

8. A legrangosabb színészi elismeréseit az Éjszakai szolgálat című kémsorozatért kapta: egy Golden Globe-díjat és két Emmy-jelölést.

9. A kedvenc filmje a Szemtől szemben, a kedvenc videoklipje a Weapon of Choice Fatboy Slimtől, a kedvenc könyvei pedig Tolsztojtól az Anna Karenina és William Boyd-tól az Any Human Heart.

10. A magánéletét igyekszik minél nagyobb titokban tartani, így csak akkor derült fény romantikus kapcsolataira, ha szintén híres emberekkel randizott – mint például a színésznő Susannah Fieldinggel, vagy az énekeső Taylor Swifttel.

Taylor Swift és Tom Hiddleston három hónapig jártak együtt Forrás: NORTHFOTO/XPOSUREPHOTOS.COM/Xposurephotos.Com

11. Minden reggel öt mérföldet (kb. nyolc kilométert) fut, de ennek a duplájára emelte az adagot, amikor a Láttam a fényt című filmben készült eljátszani a híresen vékony alakú Hank Williams countryénekest. A filmben elhangzó Williams-dalokat is maga énekelte fel.

12. A Láttam a fényt kedvéért tanult meg gitározni a korábbi zongoratudása mellé. Trombitával a kezében sem jön zavarba, mivel gyerekkorában azzal is próbálkozott. A Halhatatlan szeretők című különleges vámpírfilm kedvéért pedig dobolásból és lantjátékból képezte ki magát.

13. Híres arról, hogy milyen jól tudja utánozni más színészek beszédmódját, és ezt a képességét előszeretettel csillogtatja is.

14. Selachophobiában szenved, azaz betegesen retteg a cápáktól.

15. Legközelebb a májusban érkező Loki sorozatban láthatjuk Tom Hiddlestont, a karaktere ugyanis megkapja a saját tévészériáját, időn és téren átívelő önálló kalandokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.