Nem a csillogó vámpírból vált Gotham őrzőjévé – Robert Pattinson jobb színész, mint hinnéd

Forrás: shutterstock -
Robert Pattinson vámpír Alkonyat (film) színész magazin Batman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valld meg, hogyha Robert Pattinson neve felmerül, neked is egy csillogó bőrű, önérzetes vámpír jut az eszedbe, esetleg Cedric Diggory a Harry Potter negyedik részének egyik bajnoka. A színész azonban ennél sokkal, de sokkal több! Nem hiszed? Akkor ezeket a filmeket nézd meg tőle!

Nem voltam már tinilány, amikor az Alkonyat-filmek sikere végigsöpört a világon. Engem is behúzott, bár nem Bella és Edward szenvedése. Őszintén, nem igazán hittem a főszereplők jövőjében. A Bellát játszó színésznő későbbi játékait látva igencsak meglepődtem, amikor a vámpírfiú Pattinsont egy elborult világítótorony-őr szerepében láttam viszont. Engem abszolút meggyőzött arról, hogy neki bizony van jövője, mi több, zseniális színész.

CANNES, FRANCE - MAY 23: Actor Robert Pattinson attends the 'On The Road' premiere during the 65th Cannes Film Festival on May 23, 2012 in Cannes, France Forrás: shutterstock

Összeszedtem pár olyan filmet, amiben már láthattad, de vagy nem emlékszel rá, vagy el sem jutott hozzád az alkotás, mivel úgy érzem, Robert Pattinson tehetsége sokkal több szót érdemelne.

Alkonyat trilógia (2008-2012)

Egyszerűen nem lehet kikerülni ezeket a filmeket. Sokunk – beleértve engem is – itt ismerte meg Robert Pattinson nevét. Színészi alakítása nem igazán nevezhető eget rengetőnek, de ha Kristen Stewart-ot nézzük, partnere még Oscart érdemelt volna. Edward Cullen a tinédzser szenvedés egy az egyben megtestesítője, némi felnőttes felelősségtudattal. Alakja ugyan a sok részen át kissé unalmas, de ez nem a színész hibája, hanem az íróé.

A világítótorony (2019)

Ki hitte volna a napfényben csillogó bőrű Robert Pattinsonról, hogy egyszer a legendás színésszel, Willem Dafoe-val fog játszani, egy kis jóindulattal kamaradrámának is beillő filmben. Én biztosan nem! A horror/ pszicho-thrillerként számon tartott alkotás annyira sötét, depresszív, mégis izgalmas, fordulatos és végtelenül elborult, ami miatt a műfaj kedvelői számára egyszerűen kihagyhatatlan. Az egykori Edward pedig zseniális benne. Nem csak a külseje változott – beesett szemek, csontos arc, bajusz -, de az egész lényét szemlélve, valóban az őrületbe tekinthetsz.

Mindig az ördöggel (2020)

Pattinson egy igen komoly mellékszerepet vállalt el ebben a filmben. Ténylegesen az ő karaktere formálja a főszereplőt, továbbá közvetve hat a Tom Holland által alakított „hősre". Robert Pattinson egy prédikátort alakít, aki se nem kellemes, se nem hiteles jellem. A szépfiú eltűnt, helyén pedig egy tehetséges színész maradt, akinek nem okozott problémát megformálni egy ennyire ellenszenves figurát sem. Bravo!

Tenet (2020)

Christopher Nolan filmje egy szemfényvesztés, tele elvi és tárgyi tévedésekkel, mégis számomra Neil alakja mentette meg a sztorit. A főhős segítőjeként, vagy bizonyos értelemben társaként működő karakter átkozottul profi fegyelmezettségét tökéletesen hozta Robert Pattinson, a film végéről nem is beszélve.

V. Henrik (2019)

A királydrámában Robert Pattinsonnak nem jutott főszerep, aminek mi csak örülhetünk. Ő alakítja ugyanis a francia herceget, akinek alakját egyszerűen fantasztikusan hozza. Hosszú haj, tört angol, némi karikatúra, és teljes átszellemülés. Nincs sokat a vásznon, mégis alakításáért megéri megnézni a filmet.

Én már alig várom, hogy lássam, milyen Batman lett belőle, de meggyőződésem, hogy hatalmas meglepetést fok okozni minden kétkedőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.