Súlyos betegség ragadta el a tehetséges magyar zenészt - Emlékoldalt készítettek a 32 éve elhunyt Ihász Gábornak

Máté Péter zeneszerző Ihász Gábor foci évforduló Szécsi Pál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ihász Gábor még csak 42 éves volt, amikor 1989-ben, vagyis 32 évvel ezelőtt egy súlyos betegség elragadta. A lánya, Adrienn egy emlékoldalt készített, ahol megható sorokkal emlékezik a fiatalon elhunyt zenészre.

Ihász Gábor a magyar könnyűzene kiválóságának számított, bár majdnem focista lett belőle. 21 éves korában a szíve miatt kellett abbahagynia a sportot, akkor már a Vasas színeiben játszott. Ezután a csapat masszőre lett, közben pedig beszippantotta az éppen tomboló beat korszak. Megkereste Máté Pétert, akinek mindössze annyit tudott felmutatni, hogy otthon, egymaga megtanult gitározni, még kottát olvasni sem tudott. Máté Péter azonban meglátta benne a tehetséget, így lett ismert dalszerző Ihász Gáborból. Énekelni Szécsi Pál halála után kedzett. Több dal is nála maradt, amit Szécsinek írt, így azt mondták neki, próbálja meg ő elénekelni a szerzeményeit. Óriási sikere lett.

Ihász Gábor kétszer nősült meg, először gimnáziumi szerelmét vette el, akitől a lánya, Adrienn született. Később a Vasas egyik kézilabdázóját, Máriát vezette az oltár elé, aki egy fiúval, ifjabb Ihász Gáborral ajándékozta meg. Csupán 42 éves volt, amikor 32 évvel ezelőtt ezen a napon távozott az élők sorából. Ihász Gábort egy súlyos betegség ragadta el, ám előtte Adrienn lánya még megajándékozta egy unokával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.