2021. július 27-én kerül megrendezésre a Snétberger Zenei Tehetség Központ jubileumi koncertje. Idén a központ egykori és jelenlegi növendékei, tanárai közösen szólaltatnak meg különleges műveket az alapító-művészeti igazgató Snétberger Ferenc válogatásában.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei 10 éve léptek először színpadra, közülük többen ma már a legfiatalabbakat tanítják. 

Klasszikus, barokk és romantikus zeneművek mellett kortársszerzők darabjai, jazz, improvizáció alkotják a jubileumi zárókoncert programját, ami idén 2021. július 27-én kerül megrendezésre.

Snétberger Zenei Tehetség Központ vezetője és a diákokFotó / Snétberger Zenei Tehetség Központ

A határainkon innen és túlról érkező hátrányos helyzetű, különleges zenei tehetségek 10 éve kapnak személyre szabott jazz- és klasszikus zenei képzést a Balaton-felvidéki, felsőörsi központban. A 12–22 éves fiatalok nagy része rangos konzervatóriumokban és zeneművészeti egyetemeken tanul tovább, majd később szeretnének jó zenésszé és zenetanárrá válni, szeretnék a zene élvezetére nevelni kortársaikat és az utánuk következő generációkat, szeretnének boldogulni és másoknak örömöt adni.

„A Snétberger iskola Hangja" az elhivatott diákok hangja szólóban, zenekarban és kamaraegyüttesben; a tanuló-játszó-gyakorló-kísérletező diákok hangja. A program üzenete és szellemisége magával ragadja, megindítja azokat, akik találkoznak ezekkel a gyerekekkel, fiatalokkal, a zenéjükkel, a szenvedéllyel.