"Virgilben fiatalkori énemet látom" - Egykori zenésztársának fiával készített nosztalgikus dalt Horváth Charlie - Videó

Giovanni Horváth Charlie közös dal premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk élő legendája, Horváth Charlie egykori zenésztársának tehetséges fiával, Erb Virgillel, művésznevén Giovannival adott duettet, „Evezzünk egy hajóban" címmel. A nosztalgiával átitatott, meghitt szerzemény a Liszt Ferenc-díjas előadóművész karakteres hangjával és Giovanni kellemes énekével mutatja be a régre nyúló emlékeket, családi köteléket.

"Édesapám, Zdroba Dániel és Charlie együtt nőttek fel, egy zenekarban játszottak '60-as évek második felében. Ez volt az akkor népszerű Olympia. Amikor megjelent a 'Jég dupla whisky'-vel című album, publikálták kottán is, amit személyesen Charlie adott nekem zongoratanuláshoz.

Emlékszem, amikor ezt a kottát gyakoroltam, eszembe jutott, hogy mennyire szeretnék egyszer majd egy közös dalt énekelni Charlie-val. Szinte láttam magam előtt, ahogy a színpadon állunk és énekelünk.

Közben felnőttem, másfelé sodort az élet" – mesélte Giovanni, aki a hetvenhárom éves művészhez hasonlóan egy darabig külföldön élt és költözött Magyarországra, hogy ismét zenei pályáját egyengesse.

A tehetséges előadó neve ismerős lehet már a 4U nevű formációból, de játszott már Király Lindával, Nagy Adriennel és Varga Viktorral is.

Giovanni elárulta, hogy amikor felkereste Charlie-t a zene alapjával, élete egyik legnagyobb és legnehezebb feladata volt együtt dolgozni az énekessel:

Valóra vált egy álom - példaképével, Charlie-val készített dalt Giovanni Forrás: Magneoton Music Group

"mert ő maga a zene. Még amikor beszél, az is zene. Ahogy levegőt vesz, még az is."

A családi köteléken túl egyfajta sorsszerűség is felfedezhető az ígéretes előadó és Charlie közt, amiről Charlie megosztotta, hogy:

"Számomra felemelő volt az alkotómunka, hiszen Virgilben fiatalkori énemet látom – mindketten kalandútra indultunk a határon túl és próbáltunk szerencsét, láttam felcseperedni őt, és a kitartó, zenei munkáját, ami most beérni látszik."

Az újdonság videóklip formájában is megjelenik, ahol látszanak a két zenészgeneráció izgalmas stúdiómunkálatai és régi emlékképek is feltűnnek benne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.