Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, Bagi Iván Sétatörténelem című sorozatával arra törekszik, hogy a fiatalabb korosztály számára érdekes és élvezhető formában jelenítse meg a magyar történelem legfontosabb eseményeit. A sorozat legújabb része ezúttal az október 23-i eseményeket mutatta be.

Bagi Iván humorista és Duhonyi József producer a Sétatörténelem projekt megszületéséről, illetve annak céljáról meséltek a TV2 Mokka műsorában. Bagi Iván úgy gondolja, hogy a mai fiatalok elutasítanak mindent, ami kötelező, ezért igyekeznek humoros, pörgős videókat csinálni a magyar történelem legfontosabb eseményeiről, hogy meg tudják szólítani az ifjú korosztályt. 

A legutóbbi Sétatörténelem-kisfilm az október 23-i eseményeket dolgozta fel. Iván szerint, aki nem akar tanulni, de legalább ezt a 14 perces videót megnézi, már az is több a semminél. A videók érdekessége, hogy huszonéves srácok csinálják őket, a mai fiatalok látásmódjával.

Itt vagyok én, aki hozza a humort, a Szép Bence ugye hozza a történelmet, meg azt, hogy ez szakmailag is rendben legyen és a srácok, akik meg csinálják, a fiatal korosztályt"

- tette hozzá Bagi Iván.