Október 22-én, 76 évesen hunyt el az ország egyik legmeghatározóbb színészi alakja, Venczel Vera. Mindenkit váratlanul ért halálának híre, Molnár Piroska, a Nemzet Színésze még mindig nem dolgozta fel, ami barátnőjével történt. 

Venczel Vera halálhíre az egész országot megrázta, beleértve a Nemzet Színészével, Molnár Piroskával is, aki a színésznő osztálytársa volt. Molnár Piroska az érzéseiről, veszteségéről a Klubrádió – Szavakon túl című YouTube-adásában beszélt - írja a Bors. 

Annyi ismerőse, barátja, hozzátartizója meghal az embernek...Most éppen a drága osztálytársam, Venczel Vera. Azóta is sírok egyfolytában, még két hete beszéltem vele.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Molnár Piroska fontos és mély gondolatokat is megosztott a beszélgetés alatt:  

Annyi mindenki meghal körülöttünk, hogy úgy látszik, amikor egy ilyen pillanat éri az embert, akkor azt gondolja, hogy ez a természet rendje - tette hozzá a színésznő.   

Abba is beavatta a nézőket, hogy milyen érzés volt gyerekkorában megtudni, hogy egy nap ő is meg fog halni. Ordított, bömbölt, rettenetes érzés fogta el, míg később megbékélt és elfogadta, hogy ez az élet rendje. 

Semmi földöntúli, spirituális dologban nem hiszek. Aztán történnek az emberrel olyan dolgok, amik megzavarják. Ilyen is volt az életemben, pont édesanyámmal kapcsolatban. Főiskolás voltam és kihívtak a filmgyárba, azt se tudtam, hol kell leszállni a 7-es buszról, és egy megállóval hamarabb szálltam le, gondoltam, már nem ülök vissza, odagyalogolok. Ránéztem a villamosra, és édesanyám ott ült a kedvenc selyem kosztümjében, nézett ki az ablakon rám, és mosolygott. Elkezdtem rohanni mindenen keresztül és ordítottam, hogy: Anyuka, anyuka! Elkaptak, mert majdnem elütött valami, amikor rádöbbentem, hogy hiszen két éve halott" – mesélte.