Megválasztották a 2021-es év szavát - Nagy meglepetést okozott

Forrás: Shutterstock -
választás kultúra NFT 2021 szó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A glasgow-i székhellyel rendelkező kiadó több forrás, azaz honlapok, folyóiratok, közösségi média oldalak alapján választja ki az adott év szavát. Azt vizsgálja, hogy aktuális évben mely angol kifejezés használata ugrott meg a legnagyobb mértékben. 

A Collins angol szótár az "NFT"-t választotta meg az év szavának 2021-ben. Hatalmas érdeklődés övezi a nem helyettesíthető tokeneket - azaz non-fungible tokens -, melyek több millió dollárba is kerülhetnek. A kiadó szakemberei szerint a szó használata 11 százalékkal növekedett.

Az NFT (non-fungible token, nem helyettesíthető token) olyan technológia, amely lehetővé teszi digitális állományok egyedivé tételét, adásvételét és birtoklását. Minden NFT-nek van saját, blockchain alapú digitális „pecsétje", amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja - írja a Blikk.

A Collins English Dictionary vezérigazgatója, Alex Beecroft úgy gondolja, hogy az NFT minden területen jelen van a művészetektől kezdve egészen a gazdasági szektorig. Azt azért hozzátette, hogy nem lehet bizonyosan megállapítani, hogy az NFT befolyása mennyire lesz tartós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.