5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod januárban

filmajánló film sorozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unokázós csalók nyomába erednek hazai színésznagyságok, visszatérnek a provokatív amerikai tinik és a sikolymaszkos sorozatgyilkos, ellenállhatatlan női kémcsapat alakul, és megismerkedhetünk a világ legrosszabb emberével is a moziban. Összegyűjtöttük a legígéretesebb januári premiereket!

Az unoka

Hazai mozis premier: 2021. január 06.

A Mindenki című rövidfilmjével Oscar-díjat nyert Deák Kristóf első mozifilmes rendezése a jól ismert „unokázós" csalások körül bonyolódik: a történetében egy igazi unoka határozza el, hogy felveszi a kesztyűt, és bosszút áll az álunokákon, akik átverték a nagyapját. A filmben igazi álomcsapat vonul fel a hazai idős színészgeneráció tagjai közül: Jordán Tamás, Pogány Judit, Voith Ági, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Hűvösvölgyi Ildikó, Papp János...

Eufória (Euphoria) 2. évad

Hazai tévés premier: 2021. január 10. (HBO)

Tinisorozat, de nagyon másképp: a tizenéves főszereplői életébe kendőzetlen, egyszerre félelmetes és lenyűgöző bepillantást adó Eufória első évadja óriási sikert aratott világszerte, köszönhetően többek között Rév Marcell operatőri munkájának, és az új világsztár Zendaya színészi játékának a főszerepben. Most megérkezik a világjárvány miatt elhalasztott második évad, és nem kevésbé belemenős epizódokra számíthatunk.

Sikoly (Scream)

Hazai mozis premier: 2021. január 13.

A kilencvenes évek kultikus horrorszériáját jelentették a Sikoly-filmek, amik afféle posztmodern zsánerdarabként már magára a műfajra is reagáltak – hiszen a történeteinek hősei és gonoszai is horrorrajongók közül kerültek ki, akiknek a műfaj korábbi jeles mozijai befolyásolták a tetteiket. Januárban újra visszatérhetünk Woodsboro városába egy újabb rejtélyes gyilkossal, és a korábbi filmek számos fontos szereplőjével együtt.

355 (The 355)

Hazai mozis premier: 2021. január 13.

Az utóbbi időben szinte trend lett a csajcsapatokat középpontba helyező akciófilmekből, és most itt az újabb darab, amiben a világ legprofibb női kémjei fognak össze, hogy megakadályozzák egy újabb világháború kitörését. Mindezt olyan sztárszínésznők előadásában, mint Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong'o és Bingbin Fan.

A világ legrosszabb embere (Verdens verste menneske)

Hazai mozis premier: 2021. január 20.

Hozzánk 2022 elején érkezik meg az a film, ami 2021-ben már sikert sikerre halmozott világszerte, sőt rendszeresen az élen szerepelt az év legjobb filmjeinek külföldi listáin. Norvégia hivatalos Oscar-nevezettjét a már eddig is csodálatos filmekkel jelentkező Joachim Trier (Szerzők, Oslo, augusztus, Thelma) rendezte, és egy szabálytalan romantikus film egy női útkeresés négy évének eseményeiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.