Csak egy hajszállal maradt le az Amélie és a Bridget Jones címszerepéről a színésznő

Forrás: WireImage/2015 Juan Naharro Gimenez/Juan Naharro Gimenez -
Bridget Jones Emily Watson Amélie csodálatos élete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendszeresen összekeverik Emma Watsonnal, szexuálisan explicit szerep révén futott be, eredetileg neki írták Amélie szerepét és imádja a focit. 55. születésnapját ünnepli a nagyszerű angol színésznő, Emily Watson.

Sokakat megtéveszt a neve

Gyakran összekeverik őt egy még nála is híresebb angol színésznővel, a Harry Potter-sztár Emma Watsonnal a nevük hasonlósága miatt. Emily Watsont ez egy cseppet sem zavarja, sőt saját bevallása szerint hízeleg neki, hogy egy fiatal csajnak hiszik.

Egyáltalán nem tűnt úgy, hogy színésznő lesz belőle


Csak nagyon későn kezdett el érdeklődni a színjátszás iránt, egyetemre például még angol irodalom szakra járt angoltanárnő édesanyja hatására. Sőt,aztán sokáig a színiakadémiára sem vették fel, hiába próbálkozott.

55. születésnapját ünnepli a nagyszerű angol színésznő, Emily Watson Forrás: WireImage/2015 Juan Naharro Gimenez/Juan Naharro Gimenez

Pincérnő és titkárnő is volt


Mielőtt hivatásos színésznő lett, körülbelül három éven át mindenféle egyéb munkákból tartotta el magát. Ebben az időszakban dolgozott étteremben pincérnőként és jogi irodában titkárnőként is.

30 éve szereti ugyanazt a férfit


Még kezdő színésznőként, a Royal Shakespeare Company társulatához1992-ben csatlakozva ismerkedett meg a kolléga Jack Watersszel, akivel azóta is egy párt alkotnak. 1995 óta már házasságban is élnek, két gyerekük született.

1992-ben ismerkedett meg a kolléga Jack Waters-szel, akivel azóta is egy párt alkotnak Forrás: Getty Images/2002 Getty Images/Dave Benett

A befutását egy másik színésznőnek is köszönheti


Élete első filmszerepében rögtön óriási sikert ért el. Ez volt a Hullámtörés 1996-ban, aminek a főszerepét csak azért kaphatta meg, mert az eredetileg szerződtetett Helena Bonham Carter az utolsó pillanatban visszalépett, megijedve a szereppel járó túl explicit szexualitástól. Watson a filmben egy olyan vallásos feleséget játszik, akinek a férje egy baleset miatt képtelen lesz a szexre, de arra biztatja élete párját, hogy a kedvéért feküdjön le más férfiakkal, ő pedig szót fogad neki.

Egy szűkkörű Oscar-klub tagja


A Hullámtörésért Oscar-díjra is jelölték, ezzel pedig egy nagyon szűkkörű társasághoz csatlakozott, hiszen a filmtörténelemben nagyon keveseknek sikerült, hogy életük első filmszerepével meghívást kapjanak a gálára.

Imádja a focit


Méghozzá természetesen nem az amerikai, hanem az európai, közelebbről az angol focit. Kedvenc csapata a szülővárosa, London egyik büszkesége, vagyis az Arsenal FC.

Eredetileg ő lett volna Amélie


Több híres szerepről is egy hajszállal maradt le. Végig versenyben volt például Bridget Jones eljátszásáért, de ő volt a rendezők első számú választása az Erzsébet: A szűz királynő és az Amélie csodálatos élete címszerepeire is. Előbbit egy másik film miatt maga mondta vissza, utóbbi esetben pedig személyes okok miatt nem tudta végül vállalni a szerepet, amit pedig egyenesen őrá írt Jean-Pierre Jeunet.

Eredetileg ő lett volna Amélie Forrás: WireImage/Steve Granitz, Collection ChristopheL via AFP/Claudie Ossard Productions/UGC/Claudie Ossard Productions/Ugc

Nem tudott elbúcsúzni a haldokló édesanyjától


Az Oranges and Sunshine című filmjét forgatta éppen, amikor az édesanyja agyvelőgyulladással ágynak esett, és olyan gyorsan romlott le az állapota, hogy Watson hiába sietett haza hozzá Londonba, már csak a halála után érkezett meg.

Személyében a Brit Birodalom egyik tisztjét tisztelhetjük


2015-ben kapta meg a Brit Birodalom lovagrendjének tiszt fokozatú kitüntetését a színjátszás terén kifejtett munkásságáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.