Titkos erotikus vágyait élhette meg Tom Cruise - Ilyen esendőnek még nem láttuk a filmvásznon

Tágra zárt szemek Tom Cruise
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 26-án kerül a mozikba a régóta várt Top Gun: Maverick, amiben Tom Cruise a karrierje egyik leghíresebb szerepéhez tér vissza a felhők felett száguldozva. Ebből az alkalomból listára gyűjtöttük azokat a mozikaraktereket, akiket eljátszva a szupersztár a legemlékezetesebbeket nyújtotta.

10. Les Grossman - Trópusi vihar

Kakukktojás a listánkon a Trópusi vihar kőbunkó producere, hiszen Tom Cruise nem arról híres, hogy epizódszerepekre ugrana be mások filmjeibe, pláne nem arról, hogy hagyná elcsúfítani magát – de ez az alakítás pont attól ütött akkorát (remek humora mellett), hogy rajta keresztül Cruise rácáfolt egy csomó vele kapcsolatos előítéletre is.

9. Joel - Kockázatos üzlet

Amikor a karrier beindult: a Kockázatos üzletben Tom Cruise még tejfelesszájú kezdő filmszínészként brillírozott egy tinifiú szerepében, akit a szülei egyedül hagynak otthon egy hétre, a szabadság mámora pedig hamar valami egészen másba fordul át számára.

8. Cage - A holnap határa

Tom Cruise egyik kedvelt műfaja a sci-fi (nem függetlenül a szcientológia iránti elkötelezettségétől), ebben a zsánerben pedig A holnap határa hozta el számára a legemlékezetesebb teljesítményt; amit volt alkalma gyakorolni, hisz a sztori szerint is újra- és újraismétlődő időhurokba kerül egy jövőbeli földönkívüli invázió idején.

7. Charlie Babbitt – Esőember

Miután vígjátékok és akciómozik révén gyorsan hollywoodi sztárrá vált, a nyolcvanas évek végén Tom Cruise bebizonyította, hogy drámai színészként is megállja a helyét. A Született július 4-én esetében háborús veteránt alakítva, a korszak emblematikus filmsikerét jelentő Esőemberben pedig Dustin Hoffman testvéreként, felnőve a korszakos színésznagysághoz.

6. Vincent - Collateral

Nem sűrűn látni Tom Cruise-t ősz hajjal, de ebben a filmben épp az volt a karakterének a lényege, hogy átlagosnak látsszon – és ne emlékezzenek rá az emberek, amikor távozik egy-egy bűnténye helyszínéről. Ebben a filmben ugyanis bérgyilkosként tevékenykedett, aki egy ártatlan taxisofőrt kényszerít rá, hogy végigfuvarozza egyetlen éjszaka halálos körutazásán.

5. Lestat - Interjú a vámpírral

A szinte mindig hősöket alakító Tom Cruise karrierjének kevés gonosz szerepe közül kiemelkedik az ősöreg vámpír Lestat karaktere, akiből Brad Pitt átváltoztatójaként, mentoraként és viszonzatlan érzelmi partnereként veszik ki végül minden emberség.

4. Jerry Maguire - Jerry Maguire – A nagy hátraarc

Háromszor került közel az Oscar-szoborhoz Tom Cruise, és ebből az egyik alkalmat ez a remek sportfilm jelentette, amiben mélyből felkapaszkodó focistaügynökként tanulta meg, hogy kell virítani a lóvét.

3. Dr. William Harford - Tágra zárt szemek

Cruise és Nicole Kidman sokáig alkották Hollywood álompárját, ez a házasság pedig áttételes módon a mozivászonra is felköltözött minden idők egyik legnagyobb rendezőlegendája, Stanley Kubrick révén. A titkos erotikus vágyakról és titokzatos megélésükről szóló filmben Cruise egy igazán esendő oldalát is megmutathatta.

2. Pete „Maverick" Mitchell - Top Gun-filmek

A Top Gun révén lett világsztár, most pedig a Top Gunnal tér vissza a világjárvány után a mozivásznakra Tom Cruise. Egykor orosz pilótákat kergetett a hidegháború idején Maverickként, bő harminc évvel később már kiképzőtiszt – de ettől nem kevesebb a rá váró akció.

1. Ethan Hunt - Mission: Impossible-filmek

A titkosügynök Ethan Hunt figurája már szabályosan összenőtt Tom Cruise-zal az elmúlt évtizedekben, hiszen a Mission: Impossible-történetek mozivászonra költözése, azaz 1996 óta nem kevesebb, mint hat alkalommal bújt a bőrébe. És már kész a folytatás, a Mission: Impossible - Leszámolás is, ami két részben, 2023-ban és 2024-ben kerül a nézők elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.