Bár karaktere, Sidney Prescott kulcsszereplője a Sikoly-filmeknek, Neve Campbell köszöni szépen, de nem kér belőle. 

A színésznő közleményt adott ki, melyben a következőket írja: 

„Sajnos, nem leszek benne a Sikoly következő részében. Nőként a karrierem során kőkeményen meg kellett dolgoznom azért, hogy anyagilag is értékeljenek, különösen, ami a Sikoly-filmeket illeti. Úgy érzem, a számomra felkínált ajánlat nincs arányban azzal az értékkel, amelyet a franchise-nak hoztam. Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést és továbblépni. Minden rajongónak azt üzenem: szeretlek benneteket! Örökké hálás leszek nektek a hihetetlen támogatásért, és a franchise-nak azért, amit az elmúlt 25 évben a Sikoly-filmek adtak nekem."

SCREAM (2022) SikolyForrás: Collection ChristopheL via AFP/© Paramount Pictures

 

Hogy a filmkészítők hogyan oldják meg a kulcskaraktert, a Sidney Prescottot eddig alakító sztár nélkül a filmet, egyelőre nem tudni, egyes források szerint a forgatókönyvírók is fogják a fejüket.

A Sikoly 6. részében szerepet kapnak majd az előző film túlélői, Jenna Ortega, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown és Mason Gooding, valamint visszatér a filmbe Courteney Cox is.

Hogy a Paramount hajlandó lesz-e nagyobb összeget ajánlani Neve Campbellnek, nem tudni. Ami biztosnak látszik, hogy a Sikoly 6. bemutatóját 2023. március 31-re tervezik - írja az Empire