Ekkor választhatják meg Haumann Péter utódját, a következő Nemzet Színészét

Forrás: MTI/Mti/Haumann Péter Családja Által Közzétett Kép -
választás gyász színész utód Nemzet Színésze legenda Haumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 28-án hunyt el Haumann Péter. A színészlegenda 2010-ben lett a Nemzet Színésze, halála után a többi kitüntetett dönt arról, ki kerülhet fel a neves listára.

Még mindig nincs hír arról, hogy mikor és hol helyezik végső nyugalomra Haumann Pétert. Úgy tudni, a család zártkörű temetést szervez, azonban a színész kollégái és barátai sem tudnak ennél többet.

"Kegyeleti okokból meg kell várni a temetést, csak utána szavazhatunk. Egyelőre még mi sem tudjuk, erre mikor kerül sor" – mondta a Blikknek Cserhalmi György.

Forrás: MTI/Mti/Haumann Péter Családja Által Közzétett Kép

Komoly szabályok vonatkoznak arra, ki kaphatja meg a Nemzet Színésze címet. A tizenegy kitüntetettnek egyhangú szavazáson kell döntenie arról, melyik kollégájukat ismerjék el, és több kritériumnak is meg kell felelni. A színésznek be kell töltenie 62. életévét, és legalább 40 éve kell pályán lennie vagy 20 évadot - évadonként minimum egy szerepben - a budapesti Nemzeti Színház színpadán. Továbbá legalább egy rangos elismeréssel kell rendelkeznie, például Kossuth- vagy Jászai Mari-díjjal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.