Döntöttek a Nemzet Színészei: őt választották meg Haumann Péter helyére

Forrás: Shutterstock -
halál Balázsovits Lajos Nemzet Színésze Haumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haumann Péter halálával 11-re csökkent a Nemzet Színészeinek száma, ezért a tagok összegyűltek, és meghozták a döntésüket: Balázsovits Lajost választották be maguk közé.

Haumann Péter Kossuth-díjas színész május végén távozott az élők sorából, halálával pedig a Nemzet Színészeinek száma 11-re csökkent. A jelenlegi tagok összegyűltek a Nemzeti Színházban, és közel 40 perces tanácskozás után meghozták a döntésüket: Balázsovits Lajost választották be maguk közé. Így mától ő a Nemzet Színésze cím új birtokosa - írja a Nemzetiszinhaz.hu.

Balázsovits Lajos lett a Nemzet Színésze Forrás: Wikipedia/Készítette: Takkk

Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas magyar színész, színházi rendező és színigazgató, Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1965 és 1969 között végezte el a Színművészeti Főiskolát. 1968-ban, még főiskolásként kezdett filmezni. Makk Károly Isten és ember előtt című drámájában szerepelt, majd Mészáros Márta Holdudvar című alkotásában, és Jancsó Miklós több filmjében. Pályáján mindig kiemelt jelentősége volt a színházi munkának. 1990 és 1992 között a Magyar Színészkamara ügyvivője volt. Felesége Almási Éva színésznő; lányuk Balázsovits Edit színésznő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.