Haumann Péter halálával 11-re csökkent a Nemzet Színészeinek száma, ezért a tagok összegyűltek, és meghozták a döntésüket: Balázsovits Lajost választották be maguk közé.

Haumann Péter Kossuth-díjas színész május végén távozott az élők sorából, halálával pedig a Nemzet Színészeinek száma 11-re csökkent. A jelenlegi tagok összegyűltek a Nemzeti Színházban, és közel 40 perces tanácskozás után meghozták a döntésüket: Balázsovits Lajost választották be maguk közé. Így mától ő a Nemzet Színésze cím új birtokosa - írja a Nemzetiszinhaz.hu.

Balázsovits Lajos lett a Nemzet SzínészeForrás: Wikipedia/Készítette: Takkk

Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas magyar színész, színházi rendező és színigazgató, Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1965 és 1969 között végezte el a Színművészeti Főiskolát. 1968-ban, még főiskolásként kezdett filmezni. Makk Károly Isten és ember előtt című drámájában szerepelt, majd Mészáros Márta Holdudvar című alkotásában, és Jancsó Miklós több filmjében. Pályáján mindig kiemelt jelentősége volt a színházi munkának. 1990 és 1992 között a Magyar Színészkamara ügyvivője volt. Felesége Almási Éva színésznő; lányuk Balázsovits Edit színésznő.