Nincs ember, aki ne ismerné itthon a kultikus Sisi-sorozatot, mely világhírűvé tette Erzsébet királynét, és az őt alakító Romy Schneidert is. Hazánkban a karácsonyi időszak elmaradhatatlan elemévé vált, melyet idősek és fiatalok évről évre képesek újra megnézni.

A klasszikus, kosztümös tévéfilmsorozat sokáig egyeduralkodó volt, és nem nagyon készült Sisiről új, sikeres produkció. A filmipar azonban az utóbbi években ismét felfedezte magának I. Ferenc József osztrák császár és magyar király feleségét, erős személyiségét, valamint korszakos alakját.

Az újabb alkotások sorában az első a tavaly év végén bemutatott Sisi volt, mely több európai ország közreműködésével készült, és sajnos nem aratott osztatlan sikert. A legújabb produkcióra viszont már nem kell sokat várni, ugyanis szeptember 29-én debütál a Netflixen, és az első előzetes alapján más lesz, mint az 1955-ben indult, etalonnak számító romantikus tévéfilmsorozat.

A készítők azt ígérik, hogy A császárné címet viselő sorozatban a nézők megismerhetik Sisi igazi arcát, azt az erős nőt és feleséget, aki képes volt áltépni minden korlátot. A főszereplőt Devrim Lingnau alakítja, Ferenc József szerepében pedig Philip Froissant lesz látható, akinek ez pályafutása második munkája.