Anyja drogozta be a gyermek Eminemet nap mint nap - sztárok, akik a nyomorból törtek fel a rivaldafénybe

siker Jim Carrey magazin szegénység Eminem Cardi B Omar Sy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába keresnek most csilliárdokat, ezek a hírességek bizony nem ezüstkanállal a szájukban születtek. Itt az élő példa arra, hogy kemény munkával, kreativitással és tehetséggel az ember szinte bármit elérhet.

Eminem

Ahogy az élettörténetén alapuló filmje, a 8 mérföld is bemutatja, Marshall Mathers III drogfüggő, mentális problémákkal küzdő, egyedülálló édesanyjával élt megkérdőjelezhető körülmények között egészen addig, míg tehetségének köszönhetően befutott. A gyermek Eminemet kortársai rendszeresen verték, többször szenvedett súlyos sérüléseket. Otthon sem volt nyugta: anyjával, Deborah-val gyakran veszekedtek, sőt, állítása szerint a nő rendszeresen váliumot szórt az ételébe, hogy könnyebben tudja őt kezelni.

Világhírnevét többek között az efféle traumatikus élmények ihlette rapszámainak köszönheti, melyek végül kihúzták a nyomorból és biztos megélhetést nyújtottak neki.

Világhírnevét többek között a traumatikus élmények ihlette rapszámainak köszönheti Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Kevin C. Cox

Cardi B

A New York-i születésű rapper büszkén vállalja, hogy annak idején vetkőzéssel és rúdtánccal kereste kenyerét, mivel ez volt az egyetlen lehetősége a szegénységből és egy bántalmazó párkapcsolatból való kitörésre.

Cardi már 16 éves korában egy igen veszélyes utcai és börtönbanda tagja volt, és mikor első munkahelyéről, egy élelmiszerüzletből is kirúgták, a főnöke azt javasolta, próbáljon szerencsét a közeli sztriptízbárban. A sztár sokakkal ellentétben nem zülleni, hanem egzisztenciálisan fejlődni kezdett újdonsült munkája jóvoltából: elköltözött akkori toxikus párjától és visszament tanulni is.

Az áttörést 2013 környékén hozták meg számára az Instagramra és a Vine-ra feltöltött tartalmai, 2015-ben pedig szerepet kapott a Love & Hip Hop: New York című realityben. Nem sokkal ezután leforgatta első videoklipjét és szerencsére már a lemezszerződésre sem kellett sokáig várnia.

A New York-i születésű rapper büszkén vállalja, hogy annak idején vetkőzéssel és rúdtánccal kereste kenyerét Forrás: AFP/2019 Getty Images/Nicholas Hunt

Omar Sy

Akárcsak az Életrevalók című filmben alakított karaktere, a francia színész megjárta a hadak útját a való életben is. Omar egy afrikai bevándorló család gyermekeként cseperedett fel hét testvérével együtt egy Párizs közelében fekvő kistelepülés szegénynegyedében. Bár a középiskola után franciaországi karrierje viszonylag könnyen beindult, a világot jelentő deszkákig hosszú volt az útja.

Míg szülőhazájában számos nívós szakmai díjat elnyert, az Egyesült Államokban a nulláról kellett felépítenie magát előadóművészként. A sok nyelvlecke, casting és próbálkozás gyümölcse az évek során szerencsére tökéletesen beérett: Omar Sy-t immár az egyik legnépszerűbb francia származású színészként emlegetik, s már olyan kasszasikereket tudhat maga mögött, mint a Jurassic World, az X-Men és a Transformers.

Omar egy afrikai bevándorló család gyermekeként cseperedett fel hét testvérével együtt Forrás: (c) 2015 CTMG, Inc. All rights reserved./Jonathan Prime

Jim Carrey

Hollywood egyik leghíresebb gumiarcú mókamestere rögös utat járt be a sikerig. Tinédzserkorában családjával együtt hajléktalan sorsra jutott, közösen éltek egy furgonban, sőt, előfordult, hogy Jim a testvérével csak egy sátorban tudta meghúzni magát az Ontario-tó partján. Később gondnokként és biztonsági őrként dolgozott; ez idő tájt kezdte szárnypróbálgatásait a showbizniszben, mint humorista – ekkor 15 éves volt.

Számos sikertelen casting és évekig tartó stand-upolás árán 1994-ben, 32 esztendős korában szerepet kapott az Ace Ventura: Állati nyomozó című vígjátékban, mely végül a világhírnévig repítette. A többi pedig már történelem...

Tinédzserkorában családjával együtt hajléktalansorsra jutott Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Scott Gries

Nyitókép: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.