A pályakarbantartó a felelős Schumi balesetéért?

Forrás: AFP/Sascha Schuermann -
síbaleset karbantartó ügyészség Forma-1 felvétel Michael Schumacher pálya fejkamera
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori pilóta balesetéről tartott sajtótájékoztatót a vizsgálatot vezető francia ügyészség Albertville-ben. Lehet, hogy a pálya karbantartója is hibázott.

Megvizsgálták a Michael Schumacher fejkamerája által készített felvételeket. Patrick Quincy, a vizsgálatot vezető ügyész elmondta, a masina nagyon jól látható képeket készített, és végig lehet követni vele az útvonalat. A kétperces filmben látottak alapján kiderült, a 2012-ben visszavonult F1-pilóta kb. 8 méterre volt a pálya szélétől, amikor nekiment a sziklának.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Hangsúlyozta, hogy Schumi nem ment gyorsan, bár elmondása szerint nehéz megbecsülni a felvételek alapján a pontos sebességét, a „körülményeknek megfelelő tempóban haladt." Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban francia sajtóértesülések is erről adtak hírt.

Szó volt a szerdai sajtótájékoztatón arról is, hogy a pálya lehet, nem volt megfelelően kijelölve, Schumi sífelszerelése viszont jó állapotban volt, így valószínűleg nem az okozta a balesetet. Az üzemeltető felelősségével kapcsolatban azonban azt mondták, "elképzelhető, hogy felelős lehet a balesetért." A nyomozás azonban tovább folytatódik, és egyelőre úgy látják, hogy az üzemeltető betartotta az erre vonatkozó szabályokat.

Arra a kérdésre, hogy Schumacher elővigyázatlan volt-e, az ügyész nem kívánt válaszolni. Nem erősítette meg azt sem, hogy a sportoló egy kislánynak akart segíteni, amikor a szerencsétlenség történt. A videó kiértékeléséből egyelőre úgy tűnik, nem volt szó ilyesmiről – mondta.

Az ügyészség ezen a sajtótájékoztatón az F1-pilóta egészségi állapotáról nem adott hírt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.