Férfi vagy nő? - Újabb botrány az androgün modell körül

modell androgün kifutó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Andrej Pejic már hónapokkal ezelőtt igen nagy port kavar a divat világában. Némelyek istenítik, mások visszataszítónak tartják az androgün modellt, de tény, hogy a világcégek szívesen dolgoznak vele. Most azonban kissé túl messzire ment Andrej népszerűsítése...

Forrás: http://dossierjournal.com
Forrás: http://dossierjournal.com

Andrej a Dossier divatmagazin címlapján


A modell félmeztelenül pózolt a népszerű Dossier magazin címlapján - ez azonban nagyon szúrta a szemét Amerika két legnagyobb könyvkiadójának, akik felszólították a magazint, hogy csomagoljanak be minden egyes darabot, mert a címlapon található modell félmeztelenül, nőnek sminkelve pózol. A dolog valóban sérthetné a közízlést, hiszen női magazinok címlapján nem pózolnak félmeztelen nők - a Dossier borítóján azonban egy férfi, Andrej látható. A férfiak pedig bátran pózolhatnak fedetlen felsőtesttel, így nem teljesen jogos a kiadók felháborodása. Az azonban biztos, hogy Andrej inkább tűnik egy pálcikavékony nőnek, mint egy fiatal, életerős fiúnak.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!



A szerb születésű modell még csak tizekilenc éves, de már fellépett Givenchy és Jean Paul Gaultier divabemutatókon is. Miatta kellett volna minden egyes Dossier-példányt úgy becsomagolni, hogy az ne legyen átlátszó. A magazin kreatív igazgatója, Skye Parrott a következőket nyilatkozta az ügy kapcsán: "Tudjuk, hogy ez a kép egy igen erős, androgün imázst sugall, és ez felettébb kellemetlenül érint bizonyos embereket. Pontosan ez az, amiért ezt a képet választottuk. Biztos, hogy elértük a kívánt hatást. Egyébként jónéhány barátommal beszéltem, akik szintén nagy magazinoknál dolgoznak, és senki sem értette, miért történik ez, miért a felháborodás, hiszen mégiscsak egy fiúról van szó. A címlapokon a férfiak mindig is félmeztelenek voltak."

A fintorgók véleménye hidegen hagyja Mr. Pejicet - neki tele van a naptára. A fiút egy ausztráliai gyorsétteremben, munka közben fedezték fel, azóta már bejárta a legnagyobb kifutókat. Saját bevallása szerint nem zavarja, ha női ruhákat reklámoz, sőt, élete álma, hogy egyszer a nyuszis magazinba is képeket készítsenek róla. "Néha inkább nőnek érzem magam, máskor meg férfinak. Biztos vagyok abban, hogy a legtöbb ember nőként gondol rám, de ez nem zavar, sőt!" - vallja a legnépszerűbb androgün modell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.