fashion week Helen Mirren 60 év fölött stílusikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ egyik legnagyobb és legismertebb kozmetikai cége, a MAC szokatlan kampányarcot választott. Hamvas bőrű tinisztár vagy érett negyvenes színésznő helyett a 90 esztendős stílusikon, Iris Apfel inspirálta egyik idei kollekciójukat. Mi ez, ha nem megerősítése annak, hogy a stílusosság nem korhoz kötött, és a divattal pedig 60 éves kor fölött is lehet foglalkozni.
Helen Mirren (66 éves)




Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



AFP
AFP

Kattints a képre a galériáért!


Stíluslecke Helen Mirrentől: Ne a korod szabja meg, melyik testrészedet mutatod meg, hanem a látvány. 40 éves kor fölött sem tabu a miniszoknya, ha csodás lábaid vannak. Ugyanígy 60 éves kor fölött is hangsúlyozhatod a dekoltázsod vagy a derekad.

Ruth Flowers (71 éves)

A fél arcot takaró fekete napszemüveg, fényes, magas szárú sportcipő, gigantikus méretű gyűrűk, oldschool stílusú melegítőfelső. A leírás nem egy húszas évei elején járó fiatalt takar, hanem egy hetven fölött járó szupernagyit, akit a világ legidősebb aktív lemezlovasaként jegyeznek. Ruth Flowers mindössze néhány éve, 2006 óta DJ. A történet szerint unokája szülinapi bulijába volt hivatalos egy londoni klubba, ahova életkora miatt először be sem akarták engedni. Pedig onnantól, hogy betette a lábát, minden megváltozott a számára. "Az egész terem maga volt a boldogság és az öröm" - mondta a DJ-nagyi, aki abban a pillanatban úgy döntött, hogy kötögetés vagy kertészkedés helyett inkább potmétereket tologat és lemezekkel babrál. Nemcsak a zenei világ figyelt fel Ruth Flowers megjelenésére, de a divatvilág sem tudta kivonni magát a majd' 70 éves zenebolond nagymama stílusa alól. DJ Mamy Rock a legvagányabb cuccokban nyomul anélkül, hogy ciki lenne az összkép.

mamyrock.com, AFP
mamyrock.com, AFP

Még több kép a galériában!


Stíluslecke Ruth Flowerstől:
A ruhadarabok nem korhoz kötöttek, csak tudni kell vagányul viselni őket.

Carmen Dell'Orefice (80 éves)

A 20. századi divatvilág egyik legbefolyásosabb dámája olyan fotósok múzsája volt, mint a legendás Irving Penn, Cecil Beaton, Horst P Horst vagy Richard Avedon. A 80 évesen is ragyogó aktív modell szépségének titka elsősorban olasz apjától és magyar anyjától örökölt génjeinek köszönhető, mondta egy interjúban. Balett-táncosnak készült, de mivel ízületei nem bírták a terhelést, modellkedni kezdett. 15 évesen szerepelt először a Vogue címlapján, azóta kisebb megszakításokkal folyamatosan dolgozik. Soha nem napozott, csak mértékkel ivott, de a kisebb szépségkezelésekre azért állítólag nem mondott nemet.

AFP
AFP

Kattints a többi képért!


Stíluslecke Carmen Dell'Orefice-től:
A klasszikus stílus soha nem megy ki a divatból. Egy-egy jellegzetes kiegészítő vagy ruhadarab egyedivé teszi a megjelenést.

Tipp! Mindig más frizurával lepi meg közönségét a gyönyörű színésznő. Kattints a galériáért!


Iris Apfel (90 éves)



pem.org, AFP
pem.org, AFP

Még több kép a galériában!


Stíluslecke Iris Apfeltől:
Ne korlátozzák az öltözködési normák a szabadságodat!

Zelda Kaplan (95 éves)

Aki csak ismeri az 1916-ban született Zelda Kaplant, annak figyelmeztetnie kell magát, hogy az ízig-vérig New York-i matróna mennyi idős is pontosan. Sem a szelleme, sem a gondolkodásmódja nem utal az életkorára, sőt. Őt nézve azt is elhisszük, ennyi idősnek lenni oltári menő dolog lehet, persze csak akkor, ha az ember megőrzi a testi, lelki, szellemi és persze a stílusérzékét. Ez utóbbiból Zeldának jutott bőven, stílusát meghatározzák az elmúlt ötven évben a parányi afrikai falvakból vásárolt különleges ruhadarabok. Ezeket aztán a legkülönbözőbb kiegészítőkkel viseli. Az afrikai ruhák gyűjtése nem valami úri hóbort, Zelda akkor szeretett bele ezekbe a viseletekbe, amikor maga is az afrikai bennszülöttek kunyhóiban élt. Az volt a küldetése, hogy rávezesse őket, mennyire káros hatása van a nők életére az évezredes hagyományokon alapuló genitális csonkításnak.

AFP
AFP

Kattints a képre a galériáért!


Stíluslecke Zelda Kaplantől: Ne érdekeljen a divat; a dizájn, a ruha színe, a minta vagy a kézműves részletek miatt vegyél meg egy-egy darabot!

Tipp! A legszebb duci modellek! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.