"Ha bejön, akkor akarom!" - Sztárgardób: Kiss Ramóna

fashion week a nap cikke színésznő sztárgardrób sorozat Zsófi ruha Barátok közt ruhadarab Kiss Ramóna RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívesen öltözik királylánynak és tipeg tizenkét centiméteres tűsarkakon, ha ahhoz van kedve, de van, hogy lógós farmerben, tornacipőben, baseballsapkával a fején váltaná meg a világot. Tíz éve ő alakítja Zsófit az ország legnépszerűbb szappanoperájában, karakterétől olykor meg is irigyel néhány ruhadarabot. Ez alkalommal Kiss Ramóna, a Barátok közt színésznője avatja be gardróbtitkaiba a Life.hu-t.

Kiss Ramóna csajos pink bőrönddel érkezett és azonnal be is terítette a szintén pink kanapét barna ruhákkal, cipőkkel. "Imádom a földszíneket, a barna különböző árnyalatai egész évben végigkísérnek" - magyarázta Rami, aki első ránézésre is kifejezetten praktikus ruhatárat tart fent. "A legtöbb ruhámban azt szeretem, hogy pillanatok alatt elegánssá vagy sportossá alakíthatom. Erre a vásárláskor is odafigyelek." Mivel Ramónának a sorozat forgatása miatt szigorú napirendje van, a hétvégéit pedig vásárolgatás helyett inkább pihenéssel, a családdal és a barátaival tölti, kisebb-nagyobb szünetek után iktat be egy-egy nagyobb lélegzetvételű vásárlást. Ilyenkor igyekszik minden szükséges holmit megvenni. Az online ruhavásárlás azonban távol áll tőle. Persze, még az ilyen praktikusan felépített ruhatárba is beleszól a szerelem.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

"Ha nagy ritkán egy-egy ruhadarabba beleszeretek, nem érdekel, mennyire kombinálható. Ráadásul képes vagyok - az én mércémhez képest - vagyonokat otthagyni érte még akkor is, ha két hónapig kell spórolnom rá. Azért persze létezik egy határ: tudnom kell, hogy öt év múlva is ott fog lógni a gardróbomban. A kedvenc bőrkabátom vagy a lábamon lévő bőrcsizma pont ilyen. Az utóbbi egy kézzel varrott darab, amiről tudom, hogy halálomig viselhetem" - mesélte Ramóna, aki azt is elárulta, hogy az említett bőrkabátot pont az általa alakított karakternek, Zsófinak hozta a sorozat stylistja, ekkor szeretett bele.

Nem ez volt az egyetlen ruha, amit kölcsönvett volna Zsófitól, akinek a stílusa hasonlít egy kicsit az övéhez. "Zsófinak is több stílusa van, ahogy nekem is. Ő kicsit claudiás, kicsit nagyasszonyos, kicsit tini, kicsit bohókás, kicsit laza is, mégis főleg elegáns. Tíz-tizenegy év után eléggé megismertem a karakteremet. Előfordult már, hogy egy-egy jelenetnél konzultáltunk a stylisttal, mert például a jelenet a választottnál zártabb ruhát igényelt. Mindkettőnk célja az, hogy a végeredmény jó legyen, és igenis számít, hogy milyen a ruhád, a sminked, milyen a frizurád, hogy elő tudd hozni azt a karaktert, ami akkor kell."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a többi képért!

Ramónának az elmúlt tíz évben a külsejét érintő áldozatot is kellett hoznia a sorozat miatt, aminek ma már nagyon örül. "Amikor ide kerültem, már három éve növesztettem a hajamat. A producerünk, Kalamár Tamás viszont azt mondta, hogy vágjuk le nagyon rövidre. Úgy voltam vele, hogy az ország vezető sorozatáról van szó, ekkora lehetőség az életemben még egyszer nem adatik, ezért nem is volt kérdés, hogy vállalom-e. A fodrásznál akkor kezdtek potyogni a könnyeim és akkor kezdtem szorítani a széket, amikor géppel hátul fel is nyírták a hajamat. Teljesen kikészültem. Fél év múlva már minden lehetséges módon próbáltak megtalálni az emberek, hogy Zsófi-hajat szeretnének a fodrásznál. Nagyon nagy siker lett ez a frizura" - meséli nevetve Ramóna, aki nem rettenne vissza attól, ha megint azt kérnék tőle, vágassa le a haját. Minden hasonló őrületben benne van, és ha a szerepe is indokolja, akkor miért is ne? "Ha viszont azt mondanák, hogy legyek kopasz, akkor arra valószínűleg azt mondanám, hogy ez hülyeség. Ha mégis indokolná a történet, és be kellene vállalnom, akkor viszont a színházi munkákkal is egyeztetnem kellene."

Rami első Hamupipőke-pillanata is részben a sorozathoz, részben pedig Makány Márta tervezőhöz kötődik. Tizenhét évesen épp csak bekerült a sorozatba, amikor meg kellett jelennie egy gálán. Ekkor kereste fel Makány Mártát. "Először éreztem úgy magam, mint Hamupipőke. Elmentem életem első nagy báljára egy csodaszép estélyi ruhában, amiért nem lehetek Mártának elég hálás. A legkülönlegesebb ruhámat is ő készítette. A Barátok közt háromezredik epizódját ünnepeltük és szerettünk volna valami nagy belépőt. Márta azt találta ki, hogy egy piros míder legyen rajtam tele mindenféle gyöngyökkel, amihez földi érő vörös tüllszoknyát készített. Mind a ketten éreztük, hogy a végeredmény nem olyan, amilyet szeretnénk. Ekkor Márti fogott egy ollót és szanaszét szabdalta a szoknyát. Ezután fogott még vagy hatféle tüllanyagot és ezeket a cafrangokat rátűzte. Brutális lett! Ez volt a legőrültebb ruha, amit valaha viseltem."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

Aki a vörös szőnyegen szereti a nagy belépőket, arról azt gondolnánk, hogy a buliba is kiöltözik. Rami szerint viszont a buli nem egyenlő a magas sarkúval, ha úgy tartja kedve, inkább tornacipőt húz. "Voltak korszakaim, amelyek mostanra egybeolvadtak: igenis szeretek 12 centis magas sarkú cipőben járkálni és királylánynak öltözni, ugyanakkor imádom azt is, hogy felveszek egy lógó gatyát, egy pólót, egy tornacipőt és így váltom meg a világot. A cipők amúgy a mániám. Imádom a szép cipőket - az elegánstól kezdve a sportoson, kényelmesen át egészen a feltűnő darabokig. Mindegy, hogy néz ki, ha bejön, akkor akarom! Elég betegesen hangzik, de így van. Most már kordában tudom tartani ezt a mániámat, de régebben addig jártam a várost, amíg meg nem találtam a cipőt, amit valahol kinéztem magamnak."

Míg a cipőknek sok helyre van szüksége, addig Rami állítása szerint nincsen sok ruhája, mert a testvére rendszeresen lenyúlja tőle a holmikat. "Ha hazamegyek a szüleimhez, akkor biztos, hogy csak fél bőrönddel jövök haza Pestre, és csak itt veszem észre, hogy a húgom elvett valamit. Mire legközelebb hazamegyek, már el is felejtem, mi volt az, így jó eséllyel nála is marad. Amúgy ha valamit már nem hordok, akkor is a húgom az első, akit megkérdezek, hogy szeretné-e. Ami neki és anyunak sem tetszik, azokat bedobozoljuk, és decemberben leadjuk a Mikulásgyárban a Hősök terén."

Sztárgardrób: Muri Enikőhttp://www.life.hu/legytrendi/20120820-sztargardrob-kedvenc-ruha-cipo-taska-muri-eniko-az-xfaktor-enekesno.htmlSztárgardrób: Vágó Réka, a sztárok cipőtervezőjehttp://www.life.hu/legytrendi/20120806-sztargardrob-kedvenc-ruha-cipo-taska-vago-reka-cipotervezo-trendi.htmlSztárgardrób: Harcsa Veronikahttp://www.life.hu/legytrendi/20120723-divat-sztar-kedvenc-ruha-sztargardrob-harcsa-veronika.htmlSztárgardrób: Kozma Orsihttp://www.life.hu/legytrendi/20120618-sztargardrob-kozma-orsi.htmlSztárgardrób: Ördög Nórahttp://www.life.hu/legytrendi/20120604-sztargardrob-ordog-nora-1.htmlSztárgardrób: Janicsák Vecahttp://www.life.hu/legytrendi/20120521-sztargardrob-janicsak-veca-az-ez-zsir-arca.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.