A világ leghíresebb esküvői ruhái

Forrás: AFP -
Kate Moss fashion week Jacqueline Kennedy Onassis Katalin hercegnő Brigitte Nielsen esküvői ruha Kate Middleton esküvő 2014 ruha Szex és New York Carrie Bradshaw
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elindult az esküvői szezon, ilyenkor pedig még az is szívesen nézeget csodaszép menyasszonyi ruhákat, akinek idén talán még nem kötik be a fejét. A Life.hu összeállításával felidézheted a történelem legemlékezetesebb esküvői összeállításait - tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek.  

Kate Moss
A modell valósznűleg már olyan sokszor viselt csilli-villi nagyestélyiket a karrierje során, hogy esze ágában sem volt valami strasszos habcsókban igent mondani. Jamie Hince, a The Kills nevű banda frontembere ennek ellenére alighanem majd' hanyatt esett, amikor megpillantotta őt. A letisztult, egyszerre nosztalgikus és nagyon is mai John Galliano ruha mára a leendő menyasszonyok egyik első számú ábrándja lett.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Kate Middleton

Tíz évvel azután, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegnő először pillantották meg egymást az egyetem folyosóján, végre össze is kötötték az életüket - ezt már a Westminster-apátságban. Hónapokon át találgatták a bulvárlapok, ki tervezi majd Kate ruháját, ám a titok a menyegző napjáig váratott magára. A befutó végül az Alexander McQueen divatház kreatív igazgatója, Sarah Burton lett. Az eredmény: egy visszafogott, ugyanakkor szexi esküvői ruha, amelyet még egy "férjhezmenős Barbie" is megirigyelhetne.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jackie Kennedy

Jacqueline Kennedy a maga korában épp olyan divatikon volt, mint mostanság Mrs. Obama. Nem meglepő hát, hogy esküvői ruhája már a menyegző napján bevonult a történelembe. Az abroncsos szoknyával és apró fehér kesztyűkkel ékes összeállítást New York egyik - akkoriban - legfelkapottabb tervezője, Ann Lowe álmodta meg. John F. Kennedy 1953 szeptemberében, azaz lassan hatvan esztendeje vette feleségül álmai asszonyát, ám a több mint fél évszázados ruhát bárki büszkén viselhetné egy mai esküvőn is.

Forrás: Wikipédia/Toni Frisse, AFP
Forrás: Wikipédia/Toni Frisse, AFP

Grace Kelly

Aki igazán parádés esküvői ruhára vágyik Hollywoodban, az nem egy neves divattervezőt, hanem egy elismert jelmeztervezőt keres fel - így tett Grace Kelly is 1956-ban, amikor feleségül ment Rainier herceghez. A színésznő "anya-filmstúdiójának", az MGM-nek dolgozó Helen Rose huszonhárom méter selyemtaftot használt fel a nagy mű elkészítéséhez, a csipke és gyöngydíszítéseken pedig harminchat ember dolgozott hat héten át.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Brigitte Nielsen

A Magyarországot is megjárt színésznő, Brigitte Nielsen tulajdonképpen maga volt a nyolcvanas évek: rövid, punk frizura, drámai válltömések és excentrikus stílus. Nem meglepő, hogy amikor 1985-ben Sylvester Stallone oltár elé vezette őt, egy hatalmas, puffos ujjú showgirl ruhát viselt, és még a fátylat helyettesítő fejdíszről is karácsonyi girlandot idéző dekoráció lógott. Ez a ruha nem azért vonult be a köztudatba, mert olyan elképesztően ízléses volna - inkább afféle kultúrtörténeti mérföldkő volt. A különleges darabot itt nézheted meg.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Carrie Bradshaw

A kollekciót egy képzeletbeli esküvővel zárjuk - nemcsak azért, mert egy valódi színésznő helyett egy sorozatkarakter készülődött a nagy napra, hanem azért is, mert a menyegző végül sosem valósult meg, még a filmen sem. Sarah Jessica Parker a Szex és New York filmváltozatának első részében állt volna oltár elé ebben a lélegzetelállítóan gyönyörű Vivienne Westwood ruhában, ám miután Mr. Big faképnél hagyta az oltár előtt, az összeállítás visszakerült a dobozba, és Carrie végül egy szimpla kis vintage kosztümben mondta ki a boldogító igent.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Szerinted ki volt a legszebb menyasszony?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.