Ilyen a dolgozó nő ruhatára

Iroda fashion week ruha munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét öt napját munkával töltjük, éppen ezért nem árt felszerelkezni néhány egyszerűen variálható alapdarabbal az irodai hétköznapokra.

A határozott munkahelyi fellépéshez elengedhetetlen a stílusos megjelenés. Éppen ezért most összegyűjtöttünk néhány kulcsfontosságú darabot, amely nem hiányozhat a dolgozó nő ruhatárából. És ha valaki azt gondolná, hogy az úgynevezett business look nem követi a trendet, az téved!


1. és 3. Elie Tahari, 2. Gucci, 4. Zara

Rögtön a legnagyobb bizonyíték erre a kabátok, kosztümök, nadrágok és szoknyák színe. Az új irodai viseletek ugyanis a klasszikus fekete és szürke mellett most karamell tónusban születtek újjá. Az úgynevezett camel szín semlegességének köszönhetően szinte bárkinek jól áll és mesterien párosítható szürkével vagy mélykékkel. A színekkel és fazonokkal azonban egyaránt bánjunk óvatosan, és hogy megkönnyítsük a rohanó reggelek felesleges öltözködési hercehurcáit, tegyünk szert néhány könnyen variálható alapdarabra. Lássuk, melyek ezek!

Fehér blúz újratöltve

A fehér blúz kétségtelenül az egyik leguniverzálisabb alapdarabja a dolgozó nő ruhatárának. Szinte bármikor és bármivel viselhetjük, ha pedig túl konvencionálisnak érezzük, bármikor feldobhatjuk egy kiegészítővel. A fehér blúzt persze szezonról szezonra újraértelmezik kedvenc divatházaink. Idén a letisztult formák, a könnyed vonalvezetés és a szigorúan magasan záródó gallérmegoldások jellemzik, de továbbra is reneszánszát éli a sálgalléros megoldás és fodros díszítés, amely végtelenül glamúrossá teszi megjelenésünket.


1. Zara, 2. Celine, 3. Azzaro

A fehér blúzt viselhetjük önmagában, nadrággal, szoknyával, blézer vagy kardigán alá, de ha kicsit extravagánssá szeretnénk tenni megjelenésünket, passzinthatjuk szövet,- vagy akár szőrmemellényekkel is. Az ultramodern blúzok bővelkednek a formai megoldásokban, ám az üzleti megjelenésben törekedjünk a visszafogottságra! Egy egyszerű fehér blúz már önmagában is tiszteletet, eleganciát és végtelen nőiességet sugall a viselőjéről.

Az örök kosztüm

Ha már business look, akkor az egyik kulcsfontosságú alapdarab, a kosztüm sem hiányozhat a dolgozó nő ruhatárából. Még ha elsőre túl szigorúnak is tűnik, akkor is érdemes beszerezni egy jó szabású blézert és egy textúrában hozzá illő nadrágot vagy szoknyát, hiszen gyakran találhatjuk magunkat olyan helyzetben, amikor a protokoll megkívánja a kosztüm viselését, éppen ezért, ha azt szeretnénk, hogy komolyan vegyenek bennünket, feltétlenül ruházzunk be egy alapdarabba.


1. Marc Jacobs, 2. H&M, 3. Paul & Joe

A mai kosztümökről egyértelműen lekerült a konzervatív bélyeg, formaviláguk és anyaguk ultramodernné és sikkessé varázsolta őket. Ha egy örök klasszikus darabot szeretnénk, válasszunk minél egyszerűbb fazont. A nadrágkosztümöknél most erőteljesen a maszkulin szabás dominál, ez pedig csak a hasznunkra válhat, hiszen a klasszikusnak tartott kosztüm mindig a férfias öltöny formavilágát idézi, ám sokkal lágyabb, nőiesebb eszközökkel. A blézereket kiválóan párosíthatjuk inggel, bodyval vagy egy vékonyabb garbóval, esetleg kasmírpulóverrel, de feldobhatjuk sálakkal és övekkel is. A magas sarkú azonban minden esetben kötelező kelléke a kosztümnek!

Figyelem! A kosztüm szabása mindig legyen szolid, ugyanakkor rafinált, sugározzunk benne magabiztosságot, és soha ne veszítsük el benne a nőiességünket.

Klasszikus és letisztult kabátfazonok

Az üzleti ruházathoz célszerű mellőzni a pufikabátokat, a business look mindenképpen megkövetel egy visszafogott színű és klasszikus vonalvezetésű szövetkabátot. Az idei kabáttrend egyébként is az egyszerűségről és a minimál fazonokról szól, mi pedig pontosan ezért szeretjük. A nemes anyagokból készült, nem túl hivalkodó darabokat ugyanis mesterien párosíthatjuk a különböző blézerekkel és szövetruhákkal.


1. Elie Tahari, 2. és 3. Zara

Egy jó szabásvonal még karcsúsítja is alkatunkat. Választhatunk duplasoros, deréköves megoldást, például szőrmegallérral, vagy akár egy egyenes szabásvonalú, szögletes vonalvezetésű fazont is. A divat megszállottjai pedig idén ősszel és télen kedvükre válogathatnak az újjászületett kepp- és poncsóváltozatokból. Ez utóbbiak ugyanis most ismét visszalopták magukat a szívünkbe és persze a szekrényünkbe, ezen túl pedig látványos kiegészítői lehetnek az üzleti megjelenésünknek, persze csakis finom szövetből és monokróm színben.

Nadrág és szoknya

Nadrágok tekintetében idén a '70-es évek glamúros hangulata uralkodik. A derékban záródó, bővebb szárú, élre vasalt fazonok szinte bárkinek jól állnak. Az elegáns öltözetekben élen jár még a répafazonú szövetnadrág is, ám ha kissé szélesebb a csípőnk és a hátsó fertályunk, egy ilyen fazonnal optikailag csak tovább ronthatunk a helyzeten. A csípőnadrágokat azonban egyszer és mindenkorra el kell felejtenünk, legalábbis ami a munkahelyi megjelenést illeti!


1. Zara, 2. Salvatore Ferragamo, 3. Elie Tahari, 4. Emporio Armani

Éppen ez vonatkozik a szoknyákra is. Ruhatárunk egyik főszereplője ebben a szezonban is a ceruza vagy a hagyma fazonú szoknya. Mindkét esetben fontos szabály, hogy a hossza minimum térd fölött 5 centivel érjen, és hogy a nadrághoz hasonlóan magasan záródjon a derékrésze. Válasszunk tónusban hozzáillő egyszínű harisnyát és egy ultranőies magas sarkút!

Kiegészítők

Itt is tartsuk szem előtt a kevesebb több elvét, és tegyük félre a nehéz bizsukat, a csini kistáskákat, a vastag öveket és feltűnő kellékeket, megjelenésünk legyen szofisztikált és modern.


Kifutó: Chloé; cipő és táska: Zara

Öltözetünket maximum egy finom selyemsállal vagy egy vékony övvel dobjuk fel, a hasznos technikai kütyüinket és iratainkat pedig rejtsük egy XXL méretű táskába!

Átváltoznál? A Life.hu segítségével most bekerülhetsz Lakatos Márk új műsorába! Részletek a videóban:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=s9q0GBqKoBjJAmwY


Galéria: A legstílusosabb first ladyk

/1012/A_4_l201012395537

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



További cikkeink:
2010 legnagyobb divatkatasztrófái
Meztelen vásárlók Madridban - videó!
Küzdd le az ünnepek utáni munkaundort!
Szólj hozzá te is:
Melyik a kedvenc parfümöd?
Van olyan ismerősöd, aki munkamániás?
Elegem van a házitündérkedésből!!!!! Nektek nem?


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.